Natalija Manojlović

Biografija umjetnice
Nakon završene škole za suvremeni ples i ritmiku Ane Maletić u Zagrebu, iskustvo je stjecala kroz radionice i suradnje s poznatim domaćim i inozemnim koreografkinjama i plesačima. Kazališno usavršavanje nastavila je kao suradnica za scenski pokret u predstavama  poznatih hrvatskih i slovenskih redatelja (R. Waltla, B. Brezovca, V. Taufera, L. Udovički i drugih) i surađujući s brojnim kazališnim kućama u Hrvatskoj, Sloveniji i Italiji (Zagrebačko kazalište mladih, Teatar Ulysses, Slovensko mladinsko gledališče, Teatro della Lemonaia u Firenci i dr.).

Autorskim projektima pobuđuje zanimanje publike i kritike već od ranih radova  ("Virus 098" (1998.) HNK Osijek; "Oprosti sam' malo"  (2003) i "Korozija d.o.o." (2005), &TD Zagreb i dr.) a crni balet "Vodoinstalater" nominiran je za najbolju plesnu predstavu u cjelini za Nagradu hrvatskog glumišta u 2010. Za koreografiju u predstavi "Ružno pače", u režiji Roberta Waltla i produkciji ZKM-a, nedavno je nagrađena Zlatnom Žar pticom za najbolju koreografiju.

Diplomirala je psihologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, no zadržala status samostalne umjetnice koreografkinje, krećući se više prema širem kazališnom izričaju nego prema samome plesu.