Matthew Morris

Datumi rezidencije:
10.09.2012.-30.09.2012.

Matthew Morris je koreograf i plesač koji je tijekom svoje bogate karijere nastupao diljem Europe, Australije i u New Yorku, a surađivao je s brojnim koreografima i redateljima, u koje se ubrajaju: DV8, Siobhan Davies Dance, Ricochet Dance Productions, Ballet du Grand Theatre de Geneve, Tilted Productions, Cie Didier Theron, Theatre-rites, Australian Dance Theatre, Clod Ensemble te Random Scream Theatre.

Osim plesom bavi se i filmom, performansom i lutkarstvom, a djeluje i kao plesni pedagog te ostvaruje radove za posebne lokacije. Koreografirati je počeo 2009. godine tijekom dvotjedne rezidencije za istraživanje i razvoj novih djela koju pruža organizacija The Firkin Crane. Tada stvara predstavu My Body Travels koja ga svrstava u 2010. sezonu kazališta PBN5 u Dublinu (Irska), a koju je potom izveo i u Washingtonu, New Yorku, Montepellieru i Perthu. 2011. godine nominiran je za nagradu W.A.Dance Award za izuzetnu izvedbu u kategoriji muški plesač  2011. godine.

Matthew je oduševljen mogućnošću rada u Zagrebačkom plesnom centru, te se nada i raduje susretima sa zagrebačkim plesačima. Tijekom rezidencije Matthew će održati treninge i kompozicijsku radionicu za profesionalne plesače, otvoreni sat i prezentaciju dijela predstave My Body Travels. U Zagrebu istražuje i radi na novom projektu radnog naslova “+ and -”.