Marjana Krajač

Datumi rezidencije:
20.09.2011.-28.01.2012.
Javni prikaz rada rezidencije:
26.11.2011.
Marjana Krajač sudjeluje kao hrvatski predstavnik u europskom projektu Choreoroam Europe 2011, a 22.10. će sudjelovati i u okviru programa City to City Cabaret u Grčkoj.

U Zagrebačkom plesnom centru autorica u suradnji s dramaturgom Markom Kostanićem razvija svoj novi rad pod radnim naslovom EMPTY SPACES FILLED WITH MEANINGS koji je svoju prvu radnu fazu imao u srpnju u centru za ples Uferstudios / Tanzfabrik u Berlinu, a čija je premijera zakazana za siječanj 2012.
26. studenog prikazati će u reprizi, u sklopu simpozija Politics Of Spectatroship, svoj solo rad pod naslovom KRATKA FANTAZIJA O PONOVNOM USPOSTAVLJANJU VLASNIŠTVA NAD TIJELOM koji je premijerno izveden na ovogodišnjem Tjednu suvremenog plesa.

Marjana Krajač je plesnu edukaciju započela je na Školi suvremenog plesa „Ana Maletić“ u Zagrebu te diplomirala na Akademiji izvedbenih umjetnosti u Berlinu. Studirala također teologiju i religijske znanosti na Humboldt Universität zu Berlin. Dobitnica stipendije za DanceWEB Europe, Mobile Academy Berlin te Enhanced danceWEB Europe Contemporary Dance Coproduction Programme. 2010. godine njezin projekt THE STORE nominiran je za T-HT nagradu Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu.
Autorica je više od 11 cjelovečernjih radova, a njezin koreografski rad prepoznatljiv je po raznorodnim formatima, metodologijama i ideologijama, uvijek proširujući pojam što bi koreografska praksa, kao i umjetnost kao fenomen, mogla i usudila se predložiti kao estetsku i kulturalnu izjavu. Živi i radi u Zagrebu gdje je osnovala proizvodni kolaborativ Sodaberg.

www.marjanakrajac.com
www.sodaberg.hr