Radionica Joe Alegada: jezik pokreta

Cijena radionice:
150kn - redovna cijena
120kn - članovi HIPP-a

Prijave na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

19-20.9.2015. | 12:30-15:00h | Srednja razina 26-27.9.2015. | 14:00-16:00h | Početna grupa 10-11.10.2015. | 11:30-14:00h | Srednja razina

Klas za početnike
Sve moje učenje odražava predanost uspostavljanju našeg odnosa prema zemlji i korijenima potrebnim da usidre slobodan i izražajan torzo. Moja želja je da učenici iskuse kako ova veza može utjecati na to kako iniciramo i napadamo svoj pokret te kako možemo otkriti vrlo bitne elemente prebacivanja težine u pokretu koji je toliko važan u našem plesnom treningu. Koordinacija, ritam, fokus i, iznad svega, iskrenost pokreta biti će neki od naših ciljeva.

Srednja razina
Načela pokreta, koji smo počeli istraživati ​​na početnom klasu, razvijaju se na višu, složeniju razinu koordinacije ruku, nogu i torza. Ritmička promjene, prebacivanje težine i dinamični prijelazi su osobine koje proizlaze iz potrage za snažnom i savitljivom povezanosti sa zemljom. Stvorit ćemo, unutar nas samih, potencijal da posežemo prema vrhu, u visine uvijek potrebne kada je naš cilj postići visoku izvedbenu razinu plesnog treninga.

Joe Alegado je bio član i solista mnogih poznatih plesnih kompanija kao što su: Ballet Hispanico of NYC, Alvin Ailey ll i the José Limón Dance Company. Pedagog je na radionicama ImpulsTanza od samih početaka festivala (nekadašnji Međunarodni Bečki tjedan plesa). Zadnja tri desetljeća njegova rada u Europi reflektirala su se i u razvoju njegovih radionica na festivalu ImpulsTanz. Počeo je poučavanjem klasičnih Limon tehnika te metamorfozirao Limonove tehnike u vlastiti jezični pokret i jedinstvena načela izražavanja. Njegov rad karakterizira korištenje ruku kao inspiraciju i inicijaciju pokreta koji traži asimilaciju zemljine unutarnje snage koristeći tijelo kao kanal za generiranje snage i energije prema van u svemir.

Podučavao je intenzivno diljem Europe, kao pedagog i koreograf na različitim festivalima, plesnim studijima, institucijama i plesnim kompanijama. Napravio je svoj dom u Barceloni, Beču i Pragu (gdje je stvorio Jalegado Dance Company). Trenutno živi u SAD-u.

joealegado.wix.com/joealegado

embed video plugin powered by Union Development