The Forest of Water / Prezentacija rada u nastajanju

6.2.2016. | 13:30 h

Ina Sladić

The forest of water je interdisciplinarni kazališni projekt koji istražuje probleme klimatskih promjena, sa fokusom na poplave te povlačenjem crte između klimatskih promjena i naše osobne ignorantnosti u vezi iste. Kako se čovječanstvo trenutno nalazi u izrazito teškoj situaciji koju bismo vrlo lako mogli nazvati poplavom čovječanstva , ovo je vrlo aktualan problem današnjice. Klimatske promjene uzrok su visoko alarmantnih problema te su kao takve društveni problem na globalnom nivou, no to nas ne spriječava da I dalje na globalnom nivou dajemo svoje glasove političkim kandidatima koji negiraju iste ili da nas I dalje više zanima hoće li Leonardo DiCaprio napokon osvojiti Oscar.

Ideja za ovaj projekt dosta se vrti oko temeljitog teoretskog istraživanja klimatskih promjena kroz inspiraciju poplava u jugoistočnoj Europi 2014 ( nama najbliže prema informacijama u medijima, Gunji) i priča ljudi na čije su živote iste bitno utjecale.

Pitanja kojima se bavim su koliko smo zapravo ignorantni na sve naše društvene i klimatske promjene i možemo li postići balans povlačeći crtu između gorućih društvenih pitanja a istovremeno uživati u instagramu Marka Grubnića. Ili možda možemo upravo kroz tu priču pokazati kako bi trebali razmisliti što nam većinu vremena zaokuplja um.

Autorica i izvođačica: Ina Sladić
Produkcija: Domino
Ostvaruje se u sklopu Imagine 2020