We're In This Together

5.2.2016. | 20:00 h 6.2.2016. | 20:00 h

40 kn redovna cijena
30 kn cijena s popustom za studente, umirovljenike te članove udruga DOMINO, UPUH, UPPU "PULS", KULTURNI POKAZ i KLUBTURPUNKT
25 kn cijena s popustom za članove HIPP-a (polaznici plesnih tečajeva ZPC) X

Ivana Kalc & Nika Mišković

We're in this together kreće od psihijatrijskog sindroma Folie a` deux ( "inducirana psihoza" ili "ludilo u dvoje"), kada se sumanute ideje i ponašanje prenose s jedne osobe na drugu. Uzevši to kao premisu, autorice su istraživale mogućnosti zajedničkog stvaranja jezika i pokreta unutar kreativnog procesa. Istraživački proces ogolio je veze i granice između dvoje ljudi, koji kreću s istog mjesta, ali zbog različitih osobnih i profesionalnih iskustava donose drugačije umjetničke odluke i dolaze do različitih izvedbenih rješenja.

Proizvedena stvarnost dvije izvođačice na sceni jest sjecište/presjek tih rješenja. Dvije žene zajedno stvaraju imaginarni svijet, koji balansira na rubu izvedbenosti, te međusobno dijele i nesputano podržavaju svoje izbore i odluke, ispreplićući se sa svim ostalim elementima procesa donošenja odluka (oklijevanje, nesigurnost, predomišljanje, preispitivanje, odustajanje itd.).

Autorice i izvođačice: Ivana Kalc, Nika Mišković
Produkcija: Kabinet
Financijska potpora: Ministarstvo kulture RH Odjel gradske uprave za kulturu Grada Rijeke