I zašto John Cage?

cav_a: Katalonski umjetnici u posjetu hrvatskim umjetnicima

15.12.2015. | 21:00 h

40kn redovna cijena u pretprodaji
50 kn redovna cijena na dan izvedbe
40 kn cijena s popustom za studente, umirovljenike te članove udruga DOMINO, UPUH, UPPU "PULS" i KULTURNI POKAZ
35 kn cijena s popustom za članove HIPP-a (polaznici plesnih tečajeva ZPC) X

mont de dutor (ES)

SLOMI NOGU, ZATRESI NOGU, SPECI NOGU, SPECI JAJE, UZMI NOGU, PRIČVRSTI JEZERO, SKOČI U JEZERO, SKOČI U KREVET, SKOČI NAPRIJED, KRENI NA PAUZU, STVORI PRIJATELJA, UZMI GRIZ, UGRIZI PRIJATELJA, UGRIZI MI LICE, STVORI PAUZU, UZMI PAUZU, ODSPAVAJ!

I zašto John Cage? je dramska studija zvuka i smisao izgovorenog govora. Snaga odjeka riječi; zvuk kao struktura i putujuća dinamika. Osjetilni, a ne smisleni govor. Ne želimo biti smisleni; naprotiv, želimo biti besmisleni kako bismo prodrli u oblasti osjetilnog, suodnosa, percepcije i materijalizacije. Govor sam po sebi može biti bilo što. Što govorimo nije važno, već kako izgovaramo tekst te koje glazbene i koreografske alate koristimo za analiziranje teksta i zaranjanje u izvedbu, nagovještanjem i surfanjem na valovima mašte.

cav_a: Catalan artists visiting ___ artists je program kulturne razmjene u produkciji Antic teatra, osmišljen za potrebe dijenjenja, razumjevanja i stvaranja svijesti o suvremenim kreativnim izvedbenim praksama u Kataloniji, te za uzvrat o istim tim praksama u zemljama koje posjećujemo.

Potičući međunarodnu suradnji između nezavisnih kulturnih istraživačkih centara u području multidisciplinarnih umjetnosti, u nadi da ćemo poboljšati kulturne perspektive i propagirati nove oblike kreativnih izražaja.

Prošla izdanja projekta održana su u Ljubljani, Rijeci, Parizu i Ateni. Ovo je peta edicija i održat će se ponovno u Hrvatskoj, no ovog puta u Zagrebu, u Zagrebačkom plesnom centru.


Koncept: Jorge Dutor i Guillem Mont de Palol
Izvođači: Jorge Dutor i Guillem Mont de Palol
Produkcija: Antic Teatre/Adriantic, Barcelona www.anticteatre.com
Uz potporu: La Porta Barcelona i A ras de suelo, Las Palmas de Gran Canaria
Fotografija: Jordi Surribas

Biografija:

U zadnjim radovima igramo se jezikom, semiotikom, označiteljem i označenim, zvukom, tjelesnošću zvuka, tijelom i pokretom. Ne bojimo se humora kao sredstva prijenosa propitivanja forme izvedbe, stvaranja, izlaganja, interakcije i kontaminacije umjetničke prakse. Vjerujemo da postoji određena politička dimenzija našeg rada kad pokušavamo proširiti koncept koreografije i radimo u granicama otpora s drugim umjetničkim disciplinama.

Guillem Mont de Palol i Jorge Dutor započeli su suradnju 2008. godine. Jorge je dizajner scenografije i izvođač. Studirao je na sveučilištu RESAD u Madridu.
Njihova suradnja je započela u Amsterdamu gdje je Guillem završio SNDO (Škola za razvoj novog plesa) 2006.
Od tada su isproducirali: UUUHHH, WHILE INVENTING HORRORS I WAS A TEENAGE WEREWOLF (2009), Y POR QUÉ JOHN CAGE? (2011), #LOSMICRÓFONOS (2013) i film THISMOVIE (2013).

Ovaj rad prikazan je na: Antic Teatre, Mercat de les Flors, Festival Escena Abierta Burgos, AltVigo, Short Theatre Festival Roma, Alfred Ve Dvore Praga, Festival NEO, Festival In-presentable, La Casa Encendida Madrid, La Alhóndiga Bilbao, Panorama Festival Rio de Janeiro, NAVE Santiago de Chile i mnogim drugim.
Surađivali su s Mariom Jarez na njenom zadnjem projektu BA- DEEDLY-DEEDLY-DEEDLY-DUM,BA-BOOP-BE-DOOP! (2014.

www.montdedutor.com