Oči se rastopile

5.12.2015. / 21:00 h

Ulaznice za izvedbu nisu u prodaji, ali se prikupljaju dobrovoljne novčane donacije građanskoj inicijativi Are you syrious? u svrhu pomoći izbjeglicama! X

BADco.

U 15 godina rada BADco. često se događalo da se već realizirane predstave nađu u neobičnom i radikaliziranom stjecaju s političkim okolnostima iako sami radovi BADco. nisu nikad smjerali političkoj reprezentaciji. Naše predstave nikad nisu nastajale po "stvarnim događajima", ali su ih događaji činili "stvarnima.”

Predstava "Oči se rastopile" pokušaj je da se već dovršeni izvedbeni sklopovi koje je stvarnost pribiližila činjeničnosti masovnih smrti po plažama Mediterana i terorističkih napada u Europi preispitaju upravo u svom izvorištu: ekscesu jasnoće, transparentnosti, vidljivosti. Ekstremna transparentnost slika mrtvih tijela oblivenih suncem Mediterana postaje svakodnevicom njegovih plaža. Plaža koja je nekad bila toposom ekstremnih vizija rata u filmovima, slikama i predstavama o atomskim pokusima, danas je mjesto bezimenih mrtvih, mnoštva neimenovanih koje se svodi na društvenu činjenicu – Arap. Nedavno su to bile plaže Palestine, danas su to plaže Libije, Tunisa, Grčke….

Predstavom "Oči se rastopile" koja će se razvijati kao "pogled u razvoju" nastavak je istraživanja stalne pozadinske teme kolektiva – odgovornosti za viđeno, a nastaje u suradnji Goranom Ferčecom (dramaturgom), Sinišom Ilićem (scenografom), Petrom Milatom (filozofom), Alenom i Nenadom Sinkauzom (glazbenicima), Jasminom Dasovićem (dizajnerom zvuka), Alenom Vukelićem (dizajnerom svjetla) i Silvijem Vujičićem (kostimografom).

Projekt je ostvaren u koprodukciji s Festivalom Perforacije udruge Domino.