SERIJAL ZA BUDUĆNOST / ples u 2043. / ples u 2044.

11.12.2015. | 20:00 h | premijera

40kn redovna cijena
25 kn cijena s popustom za studente, umirovljenike te članove udruga DOMINO, UPUH, UPPU "PULS" i KULTURNI POKAZ
20 kn cijena s popustom za članove HIPP-a (polaznici plesnih tečajeva ZPC) X

Willy Prager i Sonja Pregrad

‘Kako biste definirali što je za vas (suvremeni) ples? Što mislite kako ljudi općenito definiraju (suvremeni) ples? Kako se tijelo percipiralo 1983? Kako doživljavate vaše tijelo danas? Gdje će se ples prikazivati u 2043? Biste li odustali od plesa i zašto?’ - pitanja su to koja su izvedbeni umjetnici Sonja Pregrad i Willy Prager postavili dvama koreografima, uzevši njihove odgovore za polazište predstave Ples u 2043.

SERIJAL ZA BUDUĆNOST / ples u 2043. / ples u 2044. je plesna predstava u dva čina, koja se bavi pitanjem kako će suvremeni ples izgledati za 30 godina. Koristeći intervjue sa različitim generacijama plesnih umjetnika u 2043., i svoje osobne priče u 2044., Prager i Pregrad, kroz ples, stvaraju različite poglede na stvarnost oko nas, na mogućnosti budućih estetskih i geopolitičkih sistema, te na odnos prema vremenskoj fragilnosti tijela.

Willy Prager iz Bugarske i Sonja Pregrad iz Hrvatske uspješno surađuju od 2011. stvorivši niz nagrađivanih te internacionalno izvođenih predstava, poput ‘Transformability’, ‘SERIJALA ZA BUDUDĆNOST / ples u 2043. / ples u 2044.’, te ‘Balkan Dance Reality Show’.

Sa ‘SERIJALOM ZA BUDUĆNOST’ razvijaju svoj suradnički potpis koji koristi ples kao inovativni i duhoviti medij za promatranje sociopolitičkog stanja društva.

Stvori budućnost! Pogriješi. Pogriješi bolje!
Sa strahom i nadom. U slavlje budućnosti!
Autori i izvođači: Willy Prager i Sonja Pregrad
Dramaturgija: Igor Koruga
Savjetnici: Gina Serbanescu, Jasna Žmak, Dora Đurkesac
Glazba: Emilian Gatsov-Elbi

Svjetlo: Sandra Blatterer
i Victor Pequeno
Kostimografija: Ebba Fransén Waldhör i Tekstilno-tehnološki fakultet Zagreb (Davor Ivanec, Diana Mihalić, Nika Wenzinger)
Produkcija: Četveroruka i M.i.C.A. - Movement in Contemporary Art
Trajanje izvedbe (oba dijela): 85 minuta

Ples u 2043. je financiran sredstvima Ministarstva za kulturu RH i Grada Zagreba, te 4 Culture/WASP Bucharest (Jardin d'Europe), te kroz rezidencijalne programe 4 Culture/WASP Bucharest i Zagrebačkog plesnog centra/HIPP-a.
Ples u 2044. je financiran sredstvima Regierenden Bürgermeister von Berlin - Senatskanzlei – Kulturelle Angelegenheiten, te uz podršku organizacija ACT association, Brain Store Project, HZT Berlin, Uferstudios i TanzForumBerlin.
Gostovanje na Danima suvremenog plesa i u Zagrebačkom plesnom centru podržano je sredstvima Ministarstva za kulturu RH.


Iz recenzija


‘To je deklaracija nezavisnosti dvoje velikih plesnih kabaretista’
- Arnd Weseman, Tanz International

‘Krenuvši od svoje dobi, s pretpostavkom da će za trideset godina još biti dovoljno pokretljivi da bi mogli nešto izvesti na sceni, autori su zahvatili trideset godina u prošlost te potom dobacili trideset godina u budućnost…’
- Ivana Slunjski, Kretanja
embed video plugin powered by Union Development