Out of Season

23.9.2015. | 20:00 | u sklopu Ganz novog festivala    24.9.2015. | 20:00 25.9.2015. | 20:00

50 kn redovna cijena
40 kn cijena s popustom za studente, umirovljenike te članove udruga DOMINO, UPUH, UPPU "PULS" i KULTURNI POKAZ
35 kn cijena s popustom za članove HIPP-a (polaznici plesnih tečajeva ZPC) Rezervacije za izvedbu 23.9. na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. X

Matija Ferlin i Ame Henderson

Oni održavaju strogu podjelu između uloga plesača i koreografa.

Istovremeno zahtijevaju lakoću u tranziciji između uloge koju oboje usvajaju i time nameću. To je realistički imidž vodstva koji upravlja donošenjem odluka i strukturnom logikom. Virtuozna metoda za gostoljubiv učinak. Jednom davno na strukturu rada ukazivalo je  trajanje i kvaliteta ulaza: niz kratkih, brzo napuštenih početaka.

Počevši od tamo gdje su stali, par usmjerava svoju pažnju jedan na drugog. Čak i ako vrijeme nije pravo, oni su ovdje. I ne idu nigdje.

Ovo je za tebe.
A ovo za tebe.
A onda je i ovo također za tebe.
U sustavu njihovog zajedničkog djelovanja, svaka je odluka dar neke druge odluke.
Svaki dar nastaje u snu onoga što onaj drugi zahtijeva, želi, te za što je sposoban.
Postoje darovi nastali iz ljubavi, ponosa, ogorčenosti - ovisno o glavnoj nužnosti njihove darovne ekonomije – u smislu toga da to mora biti ono pravo, odnosno da to mora odgovarati.
Počelo je tako jednostavno – no i dalje su se pitali: što je na kraju odgovarajuće?

Na posljetku, bili su još uvijek na sceni. Još uvijek su nudili svoj beskrajni pozdrav.


Koreografija i izvedba: Ame Henderson i Matija Ferlin
Zvuk: Victoria Cheong
Scenografija: Mauricio Ferlin
Dizajn svjetla i tehnička direkcija: Paul Chambers
Svjetlo: Saša Fistrić
Producent: sandra Henderson
Koprodukcija: Zagrebački plesni centar i HIPP, the National Arts Centre (Ottawa, Kanada)
Produkcijska potpora: HIPP kroz rezidencijalni program Zagrebačkog plesnog centra; u suradnji s Ganz novim festivalom Kulture promjene Studentskog centra Sveučilišta u Zagrebu, Canada Council for the Arts; Ontario Arts Council, Grad Pula, Istarsko narodno kazalište Pula


Public Recordings
Od 2003. godine, plesni eksperimenti Public Recordingsa predlažu koreografiju  na razmeđu etabliranog i novog, a njihovi su nastupi pokazali da se ples mijenja u onoj mjeri u kojoj mi zamišljamo da je to moguće.

Kolaborativna skupina koja sjedinjuje umjetničko istraživanje, stvaranje predstava, učenje i izdavaštvo, Public Recordings radi revolucionarne projekte koji aktiviraju potencijale zajedničkog prostora.  Njihove predstave poput /Dance/Songs/, 300 TAPES, relay, what we are saying, te The Most Together We’ve Even Been  dosad su izvedene u Belgiji, Hrvatskoj, Francuskoj, Italiji, Nizozemskoj, Velikoj Britaniji i diljem Kanade.

Dodatne informacije: www.publicrecordings.org