Monstrum

Predstavljanje rezidencijalnih projekta udruge Domino: 28.6.2015. | 18:00 |

Zrinka Užbinec & Mila Pavićević

40kn redovna cijena
20 kn cijena s popustom za studente, umirovljenike te članove udruga DOMINO, UPUH, UPPU "PULS" i KULTURNI POKAZ
20 kn cijena s popustom za članove HIPP-a (polaznici plesnih tečajeva ZPC) X

Koreografsko istraživanje “Monstrum” je suradnički projekt plesne umjetnice Zrinke Užbinec i dramaturginje Mile Pavićević koji nastaje kao potraga za koreografijom, a koja proizlazi iz suradničkog spoja evocirajući odnos koji varira s obzirom na različite parametre. Prijateljstvo kao jedna o komponenti odnosa ponekad unutar dinamike profesionalnog i suradničkog polja ostaje neuhvatljiva. Istraživanje kreće od ideje neuhvatljivog, izmičućeg objekta, objekta konstruiranoga u ovisnosti o okolišu te tijela u plesu kao sastavnog dijela tog okoliša.

Autorice i izvođačice: Zrinka Užbinec i Mila Pavičevič
Video: Bojan Mucko
Dramaturška podrška: Katarina Pejović
Realizirano u suradnji: Zagrebački plesni centar, Plesni centar TALA, Eks scena, Studio za suvremeni ples, Mreža izvedbenih umjetnosti.

Zrinka Užbinec plesna je umjetnica i izvođačica s interesom za koreografiju. Članica kolaborativne izvedbene skupine BADco., kolektiva iz Zagreba u kojemu se susreću suvremeni ples, koreografija, dramaturgija i filozofija, s kojim je realizirala 14 predstava te nekoliko istraživačkih projekata.
Mila Pavićević je završila dramaturgiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Kao dramaturg radila je u institucionalnim kazalištima u Zagrebu i na nezavisnoj sceni. Članica je Centra za dramsku umjetnost i uredništva časopisa Frakcija. Primarno polje interesa joj je suvremeni ples i materijalistička filozofija.