Súper Tejido Limbo

9.7.2015. | 21h
40 kn redovna cijena
20 kn cijena s popustom za za članove HIPP-a (polaznici plesnih tečajeva ZPC), studente, umirovljenike te članove udruga DOMINO, UPUH, UPPU "PULS" i KULTURNI POKAZ
X

Maldita Danza (Kolumbija)

Ova predstava opisuje ritual života u kojem postoji kombinacija između različitih kulturnih utjecaja. Ovaj ritual predstavljaju dva suprotna, ali komplementarna tijela, koja su u kontinuiranom dijalogu. Komplementarna opozicija ono je što prethodi univerzumu, konstrukciji svjetova tijekom tisućljetnog plesa.  U ovom se plesu, u vječnom toku rođenja i smrti, spajaju i razdjeljuju muževnost i ženstvenost, bestijalnost i čovječnost.

U svibnju 2014. godine, predstava Súper Tejido Limbo gostovala je na nekoliko festivala u šest meksičkih gradova. Početkom 2013. godine, skupina Maldita Danza izvela je Súper Tejido Limbo u Južnoj Americi (Ekvador, Peru, Čile i Argentina).

Plesna skupina Maldita Danza osim suvremenog, istražuje i kolumbijski i latinoamerički tradicionalni ples. U skladu s tim, skupina se bavi proučavanjem scenskog prostora i tijela u pokretu, pa će kroz ovu izvedbu prikazati dio svog istraživanja.