Lucid Interval

8.7.2015.| 21:00 Autorica i izvođačica: Tina Hofman
40 kn redovna cijena
20 kn cijena s popustom za studente, umirovljenike te članove udruga DOMINO, UPUH, UPPU "PULS" i KULTURNI POKAZ
20 kn cijena s popustom za članove HIPP-a (polaznici plesnih tečajeva ZPC) X


"Lucid Interval" nastao je u suradnji sa kazalištem Conflux iz Škotske kroz International Residencies program. Tina Hofman je kao jedan od troje stipendista, kroz rad na projektu, razvijala vještine stvaranja i produciranja  vlastitog solo autorskog rada. 15-minutni prijedlog projekta

"Lucid Interval" izveden je na Physical Festu u Liverpoolu, Pilot Nights te First Bite Festivalu u Birminghamu. Cijela predstava imala je premijeru na Surge Festivalu u Glasgowu. Mentori na projektu bili su renomirani umjetnici i producenti: Al Seed, Elinor Randle (Tmesis Theatre) i Hilary Westlake. Predstava je imala zagrebačku premijeru u siječnju 2015.g. u Zagrebačkom Pleasnom Centru. Od tada Tina nastavlja rad na projektu u Velikoj Britaniji koncentrirajući se na site-specific izvedbe.


Autorica i Izvođačica :Tina Hofman
Zvuk: Tina Hofman i Darko Horvat
Fotografija: Fernando
Dizajn svjetla: Alberto Santos
Ko-produkcija: CONFLUX, Scotland
Predstava je realizirana uz potporu Hrvatskog instituta za pokret i ples.


Tina Hofman je redateljica i theatre maker. Rodom iz Zagreba, školovala se u Londonu na Desmond Jones School (fizičko kazalište) te Rose Bruford College (Kazališni Studiji), u Italiji je izučavala Commedia dell'Arte (Antonio Fava), te na brojnim radionicama (Suzuki metoda, Butoh, devising sa Complicite Theatre, itd.) U svom redateljskom radu Tina se bavi intimnim temama na vizualan način te često koristi pokret, masku, manipulaciju predmeta i kazalište sjena. Redateljski projekti razlikuju se stilom poput promenadnog , u kazalištu Minack na stijenama, te studijskog. Kao theatre maker Tina je ostvarila dva solo projekta: i - kazališni projekt za jednog izvođača i jednog gledatelja, koji se bavi temom intime i društvenog poimanja trudne žene. U Hrvatskoj nastupa sa Malom Scenom i kolektivom Skroz u či o Zvuku>, te sa kazalištem Tirena radi na novom projektu za djecu. Surađuje s redateljicom Marinom Petković Liker na projektu. Posljednji režijski projekt ostvaruje u Birminghamu -  kojeg postavlja kao lutkarski triler. U Velikoj Britaniji započinje rad na projektu "Wonderwoman - The Naked Truth" koji se bavi problematikom majčinstva i karijere.