EKS BAUHAUS

30.6.2015.
25 kn redovna cijena
X

U susret izložbi BAUHAUS – UMREŽAVANJE IDEJA I PRAKSE u sklopu projekta BAUNET u produkciji Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu  u trajanju od 9.5.-26.7.2015. kao autorski tim od šest umjetnika - Nino Bokan, Dora Đurkesac, Martina Granić, Karla Paliska, Vesna Rohaček, Irena Tomašić - s područja performansa, likovne umjetnosti, povijesti umjetnosti i dizajna, pronalaze  inspiraciju za istraživanje nastavnog sistema škole Bauhaus kojeg prevode i  sagledavaju iz današnje pozicije umjetnika, studenata, institucionalne podrške i tržišta.

Serijom performansa, instalacija i radionica otvaraju dijalog; na koji način neka od načela primijeniti u sustave kojima smo okruženi danas te što bi doprinos njihove ideje i principa u navedenim zajednicama proizveo. Radovi koji će nastati tijekom 2014-2015. godine kao dio navedenog istraživanja bit će izvedeni/ili izloženi u sklopu proširenog programa navedene izložbe u MSU-u i ZPC-u.


Autorski tim EKSBAUHAUS: Nino Bokan, Dora Đurkesac, Martina Granić, Karla Paliska, Vesna Rohaček, Irena Tomašić
Fotografija: Iva Korenčić Čabo
Produkcija: ekscena
U suradnji s: Hrvatski institut za pokret i ples (HIPP) kroz rezidencijalni program Zagrebačkog plesnog centra 2014., Muzej suvremene umjetnosti Zagreb (BAUNET projekt), Studij dizajna - Arhitektonski fakultet Sveučilišta  u Zagrebu, Pučko otvoreno učilište Zagreb, Goethe institut
Sponzor: BAUHAUS
Zahvala: Liberdance


 

SPECTRA

instalacija | 20:00 | medijateka ZPC

Autorica: Vesna Rohaček

Prostorna instalacija sadrži bijelu svjetlost koja lomeći se kroz skulpturalnu formu staklenih prizmi razlaže spektre boja na okolne zidove u različitim konstelacijama. Posjetitelji okretanjem postamenta mijenjaju položaj unutar njihovog rasporeda što uzrokuje stvaranje novih kromatskih kvaliteta i odnosa. Rotacijsko kretanje prividnih obojenih polja istovremeno perciptivno pokreće i čitav okolni galerijski prostor.


IN SITU

izložba | 20:00 | krov ZPC

Autorice: Dora Đurkesac i Karla Paliska

IN SITU se bavi istraživanjem poimanja prostora. Raslojavajući ga tražimo nove pristupe njegovog čitanja, logiku odnosa između doživljaja, materijalnosti, subjektivnosti, ritma arhitekturalnih elemenata ili ritma kretanja, cjeline i fragmenata. Što je sve prostor... polazeći od prirode iskustva prostora koje čini fragmentarno opažanje odnosno nemogućnost percepcije cjeline, produbljujemo promatranje njegovih fragmenata kako bi dobili uvid u nove cjeline.

 

JATO UTILE

predstava | 21:00 | dvorana ZPC

Koreografija: Martina Granić
Izvode: Nino Bokan, Martina Granić, Lana Hosni, Andreja Jandrić, Katarina Rilović, Sara Škrobe, Irena Tomašić

JATO UTILE je izvedba bazirana na traženju radnog pokreta i gradnje samoodrživog sistema među izvođačima. Rad podrazumijeva neprestano međusobno slušanje unutar grupe i izgradnju zajedničkog teritorija kreirajući imaginarij vlastitih fantazija.

 

ARMS

predstava | 22:30 | dvorana ZPC

Koreografija i izvedba: Martina Granić u suradnji s Martom Banić i Majom Jakuš-Mejarec
Muzika: N. Mihaljević / Soft Temple

Nimfe Ptice Sirene u dosegu između zraka i mora, buđenja i sna, od davnih vremena dobile su brojne mogućnosti preobraženja. S perjem ili bez, preuzimale su razne oblike i nijanse bivanja..