Ako zaigram neku novu igru

29.4.2015. | 22:00h | Svjetski dan plesa

Nikolina Komljenović

30 kn redovna cijena
25 kn cijena s popustom za studente, umirovljenike te članove udruga DOMINO, UPUH, UPPU "PULS" i KULTURNI POKAZ
20 kn cijena s popustom za članove HIPP-a (polaznici plesnih tečajeva ZPC) X

Ako zaigram neku novu igru,izvodi se u stalnoj mijeni usredotočenja na naviruću građu. Radi se o projektu koji svakim izvođenjem sumira dati trenutak svih participatora u zadanom prostoru. Upisanost dnevnih, spoznajnih sadržaja u tijelo te prepuštanje tijelu da informacije izbaci.

"Performativna umjetnost je umjetnost bez djela. Ona se događa usred umjetnosti. Stvara se u jednokratnom činu, neposrednoj gesti, singularnom djelovanju, u događaju. Ona preuzima samorefleksiju avangarde, sustav umjetnosti kao metaumjetnosti. Na njezino mjesto dolazi otvoreni proces, projekt, trenutak...Umjetnost postaje svetkovinom čiste praznine i punine. Ona se pojavljuje kao vladateljica Ničega; njezin je metije evokacija djelotvornosti."Dieter Merch


Ideja, improvizacija i izvedba: Nikolina Komljenović
Glazba: AZOT, Break word:Boxer
Dizajn svijetla: Marino Frankola
Kostimografija: Nikolina Komljenović
Fotografija: Denis Stošić
Koprodukcija: ekscena i Studentski centar sveučilišta u Zagrebu - Kultura promjene


Nikolina Komljenović je izvedbena umjetnica Kazališta Aruša. Autorskim radom bavi se od
2005. godine koreografirajući i plešući u performansima i predstavama „Idem!“, „59 jutra, 59 početaka, 59 izdaja“, „Here's to now“, „Ako zaigram neku novu igru“, „Objekt u subjekt prelazi“, „El Harrag“..Kao plesačica suvremeog plesa i plesa na svili sudjelovala je mnogim predstavama u Hrvatskoj i inozemstvu. Cirkuskim vještinama bavi se od 2002. godine vježbajući žongliranje, akrobalans, štule, klauna te zračne akrobacije koje vodi od 2008.U području likovnih djelatnosti izvela je instalacije „Plakatiranje poezije“ i „Gaženje poezije“ te performans „Ispadanje“ .Akademsko obrazovanje stječe na Filozofskom fakultetu u Zagrebu na odsjecima Povijesti umjetnosti i Komparativne književnosti.Koordinator je udruge „ekscena“ te članica međunarodne umjetničke platforme „Bacači sjenki“.Od 2013. Godine je u statusu samostalne umjetnice, plesačice suvremenog plesa.

www.nikolinanina.tkfoto: Tinka Ines Kalajzić