Invisible Time

20.04.2015. | 23:30 h | praizvedba | Muzički biennale Zagreb

50 kn redovna cijena
25 kn cijena s popustom za članove HIPP-a (polaznici plesnih tečajeva ZPC), studente, umirovljenike te članove udruga DOMINO, UPUH, UPPU "PULS" i KULTURNI POKAZ
X

Koreografija: Melita Spahić Bezjak

 

Novi rad za plesača, udaraljkašicu i elektroniku. Dva sola iliti jedan duet unutar 1800 sekundi i deset stavaka. Magla je. Čuje se pokret. Vidi se zvuk. Voda... Netko nešto govori!

Misao vodilja novog rada jesu vrijeme, tišina, prostor i inercija. Simultani proces skladanja i koreografiranja u kojem je glazba sastavni dio plesa i obrnuto. Od notnog i elektronskog zapisa, izbora instrumentarija prema plesu, prema ideji skladanja plesa i koreografiranja zvuka.

 Prateći koreografsku i kompozicijsku filozofiju u kojoj zajednički dijalog i energija kolaboranata stvaraju nove fragmente, strukture, metode i kompoziciju plesa i zvuka. Preispitujući metodu rada polazi se od ideje slušanja pokreta i gledanja tona u kojem vrijeme, odnosno trajanje jest jedino određeno naspram prostora, tišine, zvukova, melodija.

Koreografska početnica istraživačkog plesnog materijala jesu i vizualizacija pokreta, pronalazak odnosa pokreta i zvuka, fizičkog razmišljanja, odnosa brojeva, geometrijske poveznice.

Odnos i veza glazbe i plesa , propitkivanja njihove strukture vode nas u traganje za kretanjima kao vidljivog zvuka, u traganju za tonovima kao vizualnog kretanja.


Koreografija: Melita Spahić Bezjak
Kompozicija: Ana Horvat
Plesna izvedba: Zvonimir Kvesić
Udaraljke: Kaja Farszky
Oblikovanje svjetla: Bojan Gagić
Tehnička podrška: Duško Richtermoc
Video:  Majda Džanić Bogojević
Fotografija: Zvonimir Ferina
Scenografija: Jeffrey James
Kostimografija: Irena Kljajić I Matea Matejaš
Mentor: Doc. Art. Ivana Bakal, Zavod za dizajn tekstila i odjeće, diplomski studij kostimografije, Tekstilno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu