Lucid Interval

22.1.2015.| 20:00 | zagrebačka premijera 23.1.2015.| 20:00 24.1.2015.| 20:00
40 kn redovna cijena
35 kn studenti, umirovljenici te članovi udruga DOMINO, UPUH i UPPU "PULS", KULTURNI POKAZ
30 kn Članovi HIPP-a (polaznici plesnih tečajeva ZPC)

*NAPOMENA: Rezervirane ulaznice moraju se preuzeti najkasnije pola sata prije najavljenog početka predstave X
Autorica i izvođačica: Tina Hofman

Volim te godinama. Nalazim tvoj miris na jastuku i zatvaram zubnu pastu iza tebe. Tragovi tvojeg bivanja svuda su oko mene…

Praznina i dvije paralelene stvarnosti polazna su točka projekta «Lucid Interval». Inspirirana intimnim prostorima, kroz pokret, tekst i fotografiju Tina Hofman istražuje šok uzrokovan potpunom i iznenadnom promjenom. Prostor u kojemu tijelo i um žive jednu stvarnost, a okolina diktira drugu. Prostor između normalnosti i kaosa koji nastanjujemo uslijed iznenadnog gubitka voljene osobe.

U petak 23.1. nakon izvedbe bit će održan i razgovor s publikom.

Lucid Interval nastao je u suradnji sa kazalištem Conflux iz Škotske kroz International Residencies program za 2014. godinu. Tina Hofman je kao jedan od troje stipendista, kroz rad na projektu, razvijala vještine stvaranja i produciranja vlastitog solo autorskog rada. 15-minutni prijedlog projekta Lucid Interval izveden je na Physical Festu u Liverpoolu, u svibnju 2014.g. Cijela predstava imala je premijeru na Surge Festivalu u Glasgowu u kolovozu 2014.g. Mentori na projektu bili su renomirani umjetnici i producenti: Al Seed, Elinor Randle (Tmesis Theatre) i Hilary Westlake.
Ovo je zagrebačka premijera predstave.

Tina Hofman je redateljica i theatre maker. Rodom iz Zagreba, školovala se u Londonu na Desmond Jones School (fizičko kazalište) te Rose Bruford College (Kazališni Studiji), u Italiji je izučavala Commedia dell'Arte (Antonio Fava), te na brojnim radionicama (Suzuki metoda, Butoh, devising sa Complicite Theatre, itd.) U svom redateljskom radu Tina se bavi intimnim temama na vizualan način te često koristi pokret, masku, manipulaciju predmeta i kazalište sjena.

Redateljski projekti razlikuju se stilom poput promenadnog A Midsummer Night's Dream, Mowgli Stories u kazalištu Minack na stijenama, te studijskog Lady Chatterley's Lover. Kao theatre maker Tina je ostvarila dva solo projekta: Lucid Interval i Talking to 1 Shiran -kazališni projekt za jednog izvođača i jednog gledatelja, koji se bavi temom intime i društvenog poimanja trudne žene. U Hrvatskoj nastupa sa Malom Scenom i kolektivom Skroz u Priči o Zvuku, te sa kazalištem Tirena radi na novom projektu za djecu. Surađuje s redateljicom Marinom Petković Liker na projektu Od terora. U ožujku Tina počinje na projektu Turn of the Screw kojeg postavlja kao lutkarski triler. Živi na relaciji Hrvatska-Engleska.


Autorica i Izvođačica :Tina Hofman
Zvuk: Tina Hofman i Darko Horvat
Fotografija: Fernando
Dizajn svjetla: Alberto Santos
Ko-produkcija: CONFLUX, Scotland
Predstava je realizirana uz potporu Hrvatskog instituta za pokret i ples.