TI

14.2.2015. | 18:00 h & 21:00 h koreografija: Aleksandra Mišić i Ognjen Vučinić
PROMOTIVNA PONUDA ZA VALENTINOVO!
70 kn cijena za parove (dvije ulaznice) + poklon kupon s 20% popusta na sva pića u Golfu i Kavanici

50 kn redovna cijena ulaznice
40 kn cijena s popustom za studente, umirovljenike te članove udruga DOMINO, UPUH, UPPU "PULS" i KULTURNI POKAZ
35 kn cijena s popustom za članove HIPP-a (polaznici plesnih tečajeva ZPC) X

“Intimnost zapravo nije moguće požurivati. Posrijedi je proces, a ne događaj. Intimnošću nije moguće upravljati. Kao ni osjećaj, nije ju moguće zadržati niti ponoviti po volji. Intimnost opažamo, ne stvaramo ju.
- ANNE WILSON SHAEF

Plesna predstava TI nastaje iz ideje scenskog i video uprizorenja poezije Enesa Kiševića (Sunce, vjetar i ti). Kroz dojmljiv plesni duet pred publikom se odvija intimna priča koja ispituje i komunicira ljudsku bliskost, život i njegov ciklus. Poeziju interpretira glumac Robert Kurbaša koji je u ovom projektu idejni zagovornik video oblikovanja kao načina prisutnosti poezije u svakodnevnom životu.

“Impresivno korištenje poezije u plesnoj predstavi prvi je veliki poučak predstave “Ti”, ... .”
Bojana Radović, Večernji listautori i izvođači: Aleksandra Mišić i Ognjen Vučinić
interpretacija poezije: Robert Kurbaša
poezija: Enes Kišević (sunce ,vjetar i ti)
glazba: Max Richter
kamera: Darko Drinovac
video: Ivan Slipčević
kostimi: Ljerka Zmajić
dizajn zvuka: Tomica Kraljić
dizajn svijetla: Milan Kovačević
producentica: Kristina Jakovac Bangoura
produkcija: masa dance company
Realizirano uz podršku HIPP-a i Zagrebačkog plesnog centra u sklopu rezidancijalnih programa.

Aleksandra Mišić i Ognjen Vučinić, višestruko nagrađivani plesni umjetnici,  svoje prve plesne korake zajednički su započeli u Puli u baletnom studiju ZARO. Plesno usavršavanje  nastavili su u Hrvatskoj i inozemstvu na plesnim školama i kroz rad s brojnim koreografima (Laban London, Impulstanz, Ismael Ivo, Rasmus Olme, Iztok Kovač, Karen Levi, Robert Hylton, Francesco Scavetta, Rob List, Damien Jalet, Laura Aris).
Tijekom karijere radili su zajedno i - odvojeno. Oboje su članovi Zagrebačkog plesnog ansambla, Ognjen od 2000. godine, a Aleksandra od 2009. Rade i samostalne koreografije i predstave. Osnivači su plesne kompanije MASA Dance Company.

Zajedno su dobili Nagradu kritike na Festivalu koreografskih minijatura. Ognjen je nagrađen i Nagradom Hrvatskog glumišta za najboljeg plesača 2006. i 2010. godine, a Aleksandra nagradom za Najperspektivnijeg koreografa Hrvatske 2004. godine.

Aleksandra Mišić i Ognjen Vučinić osvojili su za predstavu "Ti" Grand prix nagradu na Međunarodnom festivalu suvremenog plesa u Alžiru. Predstava je nastala u produkciji MASA Dance Company, uz podršku Hrvatskog insituta za pokret i ples kroz rezidencijalni program Zagrebačkog plesnog centra