Iz dječjeg crteža

30.1.2015. | 20:00 31.1.2015. | 20:00

Stošija Zrinski
Multimedijalna predstava

30 kn redovna cijena na dan izvedbe
25 kn redovna cijena u pretprodaji
25 kn cijena s popustom za studente, umirovljenike te članove udruga DOMINO, UPUH, UPPU "PULS" i KULTURNI POKAZ
20 kn cijena s popustom za članove HIPP-a (polaznici plesnih tečajeva ZPC) X

Multimedijalna plesna predstava raznolikih tematika i živog kolorita. Kroz ples i video kao motivi pojavljuju se džungla, egzotične životinje, scene iz znanstvene fantastike, kreacija i igra s loptom, te nastup figurice od plastelina u modernom izvedbenom prostoru pred prepunim gledalištem. Ti motivi su bez prenesenog značenja, maštoviti i konkretni, poput onih ih dječjeh crteža, tako da je i predstava dobila naziv „Iz dječjeg crteža“.

Koreografija, izvedba, izrada videa i snimak: Stošija Zrinski
Kostimografija: Stošija Zrinski, Ljiljana Babić
Realizacija kostima: Nada Sokolić - Vukić, Ljiljana Babić
Oblikovanje svjetla: Duško Richtermoc
Montaža videa: Tomislav Zrinski
Grafički dizajn: Stošija Zrinski
Glazba: Ash Dargan, Denra Dürr, Autechre, Frederic Chopin, Martina Šver, Mirtha Pozzi i Pablo Cueco, Air, Diana Ross, Daft Punk, Joakim, Blondie

Realizirano u suradnji sa Zagrebačkim plesnim centrom, Hrvatskim institutom za pokret i ples, Narodnim sveučilištem Dubrava, Zadarskim plesnim ansamblom i grafičkim studijem Chilli.


O autorici
Stošija Zrinski rođena je u Zadru. Završila je osnovnu školu za ritmiku i ples (danas plesni odjel Glazbene škole „Blagoje Bersa“). Diplomirala je dizajn tekstila i odjeće na Tekstilno - tehnološkom fakultetu u Zagrebu. Od 2002. slobodni je umjetnik. Nakon osnovne škole plesno se neformalno obrazovala kroz projekte i treninge Zadarskog plesnog ansambla, Studija Vem, ansambla Kelkope, UPPU Puls-a, te kroz radionice suvremenih plesnih tehnika (u organizaciji Liberdancea, Eks-scene, Zadarskog plesnog ansambla, Zagrebačkog plesnog ansambla i drugih). Surađuje kao plesač, koreograf i pedagog sa Zadarskim plesnim ansamblom, s kojim ostvaruje niz predstava. Radi kao pedagog u plesnoj udruzi „Sjene“ iz Šibenika. Kroz  rezidencijalni program Zagrebačkog plesnog centra realizirala je zagrebačku premijeru predstave „Colour“. Jedan od nedavno nastalih projekata je i  predstava   „Four seasons“ u izvedbi i produkciji plesne udruge „Sjene“. Uz ples se bavi kostimografijom i izradom video materijala.
Koreograf je cjelovečernjih predstava: Razgovor duše i tijela, Show Show Show (1., 2., i 3. dio), Colour, Tropical society, Iz dječjeg crteža, Four seasons.

Fotografije s izvedbe u Zagrebačkom plesnom centru, siječanj 2015.
Autor: Marcus Fernando - Fernando photography

embed video plugin powered by Union Development