Soulsqueezing

17.10.2014. | 21:00 h | Sounded bodies festival

50 kn redovna cijena
25 kn UPUH, HIPP, Domino, studenti, umirovljenici
150 kn festivalski pass

*NAPOMENA: Blagajna se otvara sat vremena prije predstave. X

Koreografija i izvedba: Tian Rotteveel

Soulsqueezing je ontologijska mašina za ublažavanje udaraca, gdje se osoba nalazi na pola puta između pjevanja iz dubine duše i svega drugoga što se nalazi izvan nje. Soulsqueezing istražuje glas, pokret i ontologiju kao međusobno ravnopravne. Sam čin pjevanja istiskuje unutrašnjost iz tijela proizvodeći pritom riječi i ne-riječi, ulazeći u motor ekstravaganze.

"Dosegnuti, ne onu točku u kojoj se više ne govori 'ja', već onu u kojoj više nema nikakve važnosti govori li netko 'ja'" (Deleuze & Guattari, Mille Plateaux)

"Rotteveel vidi samog sebe u svom tekstu, prostoru i i čitavoj konstelaciji životnih, radnih i društvenih uvjeta. On sagledava svoje tijelo, bilježi što ono čini i kako se osjeća, i tada kontinuirano odmiče fokus od njega, usmjeravajući se na to kako čovjek dolazi do toga da postoji u prostoru, ili zauzima prostor, sjedajući na praznu stolicu. Koji je odnos između umjetnika i zida? Ili odnos između umjetnika i iskrenosti?"
- Herien Wensink, NRC Handelsblad, Holland


Koreografija i izvedba: Tian Rotteveel
Glazba: Tian Rotteveel
Svjetlo: Yair Jardi
Savjetovanje: Jeanine Durning, Felix Marchand & Ayara Hernandez
Uz potporu: HZT berlin, Tanztage Berlin, Uferstudios and Sophiensaale
Zahvale: David Zambrano and Myriam van Imschoot
Trajanje: 35min


Tian Rotteveel studirao je kompoziciju u Nizozemskoj te zatim ples na uglednoj HZT - UDK u Berlinu. Kroz godine se potpuno posvetio pokretu, glasu i riječi kao praksama koje su međusobno ovisne. Predstavljao je radove diljem svijeta, primjerice Chocolate Facory u New Yorku, ili kazalištu Frascati Theatre u Amsterdamu. Surađivao je s Diegom Gilom, Leom Martini, Davidom Zambranom, Jeremyem Wadeom, Tinom Sehgalom, Chrisophom Winklerom i drugima. Rotteveel predaje istraživanje kretanja glasa.