Inging

16.10.2014. | 21:00 h | Sounded bodies festival 17.10.2014. | 20:00 h | Sounded bodies festival

50 kn redovna cijena
25 kn UPUH, HIPP, Domino, studenti, umirovljenici
150 kn festivalski pass

*NAPOMENA: Blagajna se otvara sat vremena prije predstave. X

Koncept i izvedba: Jeanine Durning

Radovi jeanine Druning u posljednje se vrijeme temelje na praksi koju naziva nonstopping koja uključuje fokusiranost na i pregovaranje o složenoj strukturi misli koja je u stalnoj mijeni, jednako kao i načinu na koji se misao pretvara u akciju, jezik i reakciju.

Inging naglašava taj sufiks "ing" u engleskom jeziku, koji se se koristi da bi se prikazale akcije koje su još u procesu, koje još nisu završile. Komad prikazuje upornu praksu besprekidnog "jezikovanja" kao izvedbe u kojoj govornik (izvođač) stoji u direktnoj vezi s slušateljem (publika) u trenutku artikulacije.

Dijelom je to izvedba izgovorene riječi, dijelom sanjarenje, dijelom ples, dijelom izgovoreni životopis, djelom meditacija i psihoterapija. Inging je koreografija uma koja pomiče sadašnjost koja traje. I izvođač i publika su u stalnom gubitku ravnoteže, a suočeni su s ograničenjima jezika kao paradigmom komunikacije, znanja i razumijevanja. Tijelo i gesta tvore neizbježan most između misli i jezika.


Rad Jeanine Durning dobio je potporu kroz brojne rezidencijalne programe, nagrade i natječaje uključujući The Alpert Award for Choreography i The New York Foundation for the Arts. Od 2002. godine, Durning je napravila preko 15 autorskih komada naručenih od ansambala, nezavisnih umjetnika i sveučilišta u SAD-u i Europi. Kao izvođač, radila je s brojnim koreografima, te surađivala s brojnim umjetnicima, među kojima je i Deboray Hay. Durnirng se bavi podučavanjem te je predavala na SNDO Amsterdam, HZT Berlin, The New School i NYU Tisch u New Yorku.