Happiness is a war.m gun

50 kn redovna cijena
25 kn UPUH, HIPP, Domino, studenti, umirovljenici
150 kn festivalski pass

*NAPOMENA: Blagajna se otvara sat vremena prije predstave. X

Ples i koreografija: Julie Flierl

Radovi Jule Flierl bave se transformacijom kroz disanje, glas i ples. Trilogija "Happiness is a war.m gun" rezultat je istraživanja na temu povezivanja i odvajanja plesa i glasa te pregovora oko situacije na pozornici.

Happiness is a war.m gun 1

16.10.2014. | 20:00 h | Sounded bodies festival

Riječ je o strukturiranoj solo improvizaciji. Suvremeni ples susreće se s eksperimentalnim pjevanjem. Beskrajna igra riječi pretvara se u jednu od najpoznatijih pop pjesama te zatim u dadaistički zvukovni pejzaž. Osjeti se rasplinjavaju a riječi i pokret formiraju novi osebujan značaj.

"Pjevanje ozbiljno odvlači pažnju od glasa, te potpuno preokreće uloge i hijerarhiju. Dozvoljava glasu da vodi glavnu riječ, dozvoljava glasu da bude nosilac onoga što se ne može pokazati riječima. Wovon man nicht sprechen kann, davon kann man singen: ekspresija nasuprot značenju, a ipak ekspresija čija je funkcija samo tenzija sa značenjem. Potreban je znak za ograničenjem transcedentalnog. Glas se pojavljuje kao dodatak značenju" (Malden Dolar, "A voice and nothing more")

Trajanje: 8 min


Happiness is a war.m gun 3

16.10.2014. | 22:00 h | Sounded bodies festival

Happiness is a war.m gun 3 je noise koncert koji dolazi iz tijela. Solo izvođačica Jule Fliert rađa hibrid čovjeka i mašine. Na pozornici osciliraju: naricanje zvukova motora, muduliranje kazališne situacije govorom te korištenje ljudskih glasovnih refleksa ne bi li se zbunila vokalna kontrola. Glasovne forme nastanjuju tijelo i vode ga u stanje otuđenosti.

Trajanje: 40 min
Kostimi: Katharina Mueller


Jule Flierl se s 12 godina počinje baviti kratkim filmom te plesnim izvedbama. Njena prva solo koreografija prikazana je 2000. na Berliner Jugendtanzfestivalu. Studirala je ples na SEAD-u u Salzburgu. Igrala je glavnu žensku ulogu u filmu "Führer Ex" te, kao plesačica, surađivala s Christine Borch, Annom Nowickom, Martinom Nachbarom, Ibrahimom Quarishijem i Tinom Sehgalom. Surađivala je također i sa skladateljima Agustinom Castilla-Avilla i Mariosom Joannouom Elia te s asnamblom Miscelanea Guitar Quartett.