Izvođačice

3.4.2014. | 20:00 4.4.2014. | 20:00 5.4.2014. | 20:00 Irma Omerzo & Vilim Matula

50 kn redovna cijena
40 kn pretprodaja + studenti, umirovljenici, članovi HIPP-a (polaznici ZPC tečajeva), te članovi udruga DOMINO, UPUH i UPPU "PULS", studenti Akademije dramske umjetnosti

*NAPOMENA: Rezervirane ulaznice moraju se preuzeti najkasnije pola sata prije najavljenog početka predstave X
Izvođačice su treća predstava kolektiva čije su se članice nakon godina pojedinačnog djelovanja okupile ne bi li pokrenule produkciju zajedničkih radova. Ponudile su novi produkcijski model, u kojem kolektiv producira i izvodi predstave, pozivajući autore na suradnju.

Kazalište kakvo s odabranim autorima želimo stvarati nalazi se na sjecištu različitih izvedbenih izraza. Vjerujemo u moć kazališta koje komunicira slojevito, rafinirano i zrelo, promišljeno angažirajući gledatelja na svim nivoima, potičući njegovu radoznalost. U tu se svrhu želimo otvarati uvijek novim izvedbenim formama.

Slijedom takve ideje, ovogodišnji autori Irma Omerzo i Vilim Matula bave se temom samog izvođenja. Povrh izvedenih materijala, u fokus dolazi sam čin izvedbe. Apstraktni, precizni i organski jezik pokreta pronalazi svoja značenja u sprezi s izgovorenim sadržajem. Ova predstava ne gradi čvrste tvrdnje na  pozornici, već donosi klupko finih asocijacija da se odmota u gledalištu.

Autori: Irma Omerzo i Vilim Matula
Izvođačice: Petra Chelfi (ZPA), Ivana Pavlović, Nina Sakić, Karolina Šuša, Martina Tomić (SSP)
Dizajn svjetla: Duško Richtermoc
Fotografija: Jasenko Rasol
Grafički dizajn: Filip Gržinčić
Frizer: Saša Capello
Kostimi: butik Mon ami
Producentica: Amela Pašalić
Koprodukcija: Zagrebački plesni centar i Hrvatski insitut za pokret i ples
Predstavu podržali: Grad Zagreb i Ministarstvo kulture  Republike Hrvatske
Hvala: Rajku Pavliću i Liberdanceu, SSP-u, ZPA-u, ZPC-u, Jasenku Rasolu, Martini Nevistić, Filipu Gržinčiću i Zrinki Šimičić