Personae

15.3.2014. | 20:00 | U sklopu Queer Zagreb sezone 2014.
50 kn redovna cijena
25 kn studenti, umirovljenici, članovi HIPP-a (polaznici ZPC tečajeva), te članovi udruga DOMINO, UPUH i UPPU "PULS", studenti Akademije dramske umjetnosti
X
José Navas (Kanada)

Šest aspekata osobnosti prikazuje autorovu osobnu meditaciju o žudnji i božanskome, prisutnosti i odsutnosti, te o njihovim načinima preklapanja i stapanja. Nastavljajući se na njegov prethodni solo, Miniatures (2008), i ova predstava također istražuje odnos glazbe i solo izvođača u klasičnom formatu, rezultirajući intimnom i delikatnom izvedbom.

Personae se opisuje kao ‘predstava za odraslu publiku’, u kojoj zreli izvođač na vrhuncu svoje moći gledatelja vodi na putovanje uz glazbu Rachmaninoffa, Ravela, Verdija, Vivaldija i Patti Smith. Personae se poigrava našim gledateljskim očekivanjima, postavlja nas u određenim dionicama izvedbe u klasičnu voajersku poziciju, sudjelujući svojom intimom koju smo spremni otvoriti u procesu otkrivanja zatomljenih emocija, kamo nas Jose Navas precizno navodi. Na određen način vrlo autoritativan pokret zahtijeva od gledatelja povjerenje i prepuštanje ovoj procesiji identiteta i transformacija.

José Navas je suvremeni koreograf i plesač rođen 1965. u Venezueli, gdje započinje plesno školovanje koje nastavlja u studiju Mercea Cunninghama u New Yorku, te potom seli u Montreal, gdje je 1995. osnovao Compagnie Flak. Autor preko 30 predstava, osvojio je niz nagrada, među kojima i prestižnu Bessie. José Navas je također umjetnik u rezidenciji kod Ballet British Columbia u Vancouveru u Kanadi.


Tijekom boravka gostujuća skupina će održati predavanje/radionicu.Koreograf i plesač: José Navas
Glazba: Agustín Lara, Sergei Rachmaninoff, Maurice Ravel, Patti Smith, Giuseppe Verdi, Antonio Vivaldi
Svjetlo: Marc Parent
Trajanje: 60 min
Produkcija: José Navas/Compagnie Flak
Ko-produkcija: Danse Danse, La Place des Arts (Montreal)