Das Gartenspiel

21.3.2014. | 20:00 22.3.2014. | 20:00
30 kn redovna cijena
20 kn studenti, umirovljenici, članovi HIPP-a (polaznici ZPC tečajeva), te članovi udruga DOMINO, UPUH i UPPU "PULS", studenti Akademije dramske umjetnosti
X
koreografija: Maja Marjančić

U prostoru izvedbe igra se odvija između Bachove glazbe, 'vegetabila' i dva mlada ženska tijela. Suprotstavljanju Bachove kantate Es ist nichts Gesundes an meinem Leibe (Ništa nije zdravo u mom tijelu), kao nastavku srednjovjekovne misli o ništavnosti materije i uzvišenosti duha, dvama mladim tijelima koji su u početku emanacije tjelesnog bitka, superpozicionira se pojavnost biljaka kao mjesto pomirenja slično onom Rajskog vrta.

Ova je kratka plesna studija postavila niz inovativnih pitanja o tome iz kakvog senzorija nastaje zajednički pokret, zatim što znači vratiti se u stanje povjerenja u (uvijek više nego tjelesni) užitak, pa i do koje je mjere svaka ugoda povezana s pristankom na neki model fantastike.
Nataša Govedić, Zarez
fotografije s izvedbe u Zagrebačkom plesnom centru 7.9.2013.
Foto: Valentina Toth

koreografkinja: Maja Marjančić
asistentica koreografkinje: Nensi Ukrainczyk
oblikovanje glazbe: Damir Šimunović
rasvjeta: Nensi Ukrainczyk
plesačice: Dora Bačurin, Matea Preradović
produkcija: dance_lab collective

Projekt je realiziran u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Zagreb te uz potporu Hrvatskog instituta za pokret i ples kroz suradničku platformu Zagrebačkog plesnog centra i financijsku potporu Ureda za obrazovanje, kulturu i sport grada Zagreba.