Iz dječjeg crteža

6.3.2014. | 20:00 7.3.2014. | 20:00
30 kn redovna cijena
X

Stošija Zrinski
Multimedijalna solo predstava

Predstava je kolaž različitih plesnih sola i video uradaka autorice nastalih tijekom vremena. Poveznica različitih tema sola i videa očituje se u autoričinom nadahnuću u konkretnim i jednostavnim motivima koje često nalazimo i u dječjim crtežima.Od tuda proizlazi i naslov solo predstave „Iz dječjeg crteža“.
Autorica pronalazi nadahnuće, izazov i zadovoljstvo u oživljavanju, odnosno animaciji predmeta namijenjenih za igru i kreaciju poput kolaža, igračaka, plastelina i sličnih materijala. Također, istražuje kako se predmeti iz naše svakodnevnice kroz video kameru transformiraju u nešto sasvim drugo. Samu atmosferu gradi poput kakve bajke, živahno odražavajući bogati, šaroliki svijet dječje mašte.


Iz medija:

Riječ je o istovremeno: iznimnoj plesačici koja plijeni prirodnom profinjenošću pokreta, koreografkinji koja je po vokaciji likovnjak i video umjetnici koja je otkrila nove prostore plesa kao igre slaganja i gibanja slika, linija i boja. Pa kad autorica „vidi“ sliku koja postaje scena, plesačica se stapa s „nacrtanim“ likom, da bi ga na trenutak oživjela, dala mu organsku napetost i logiku pokreta ili pak prenijela kvalitetu materijala.

Maja Đurinović

Koreografija, izvedba, izrada videa i snimak: Stošija Zrinski
Kostimografija: Stošija Zrinski (dizajn), Nada Sokolić – Vukić (realizacija), Ljiljana Babić ( znanstveno – fantastični kostim, dizajn i realizacija)
Oblikovanje svjetla: Duško Richtermoc
Montaža videa: Tomislav Zrinski
Grafički dizajn: Stošija Zrinski
Glazba: Ash Dargan, Denra Dürr, Autechre, Frederic Chopin, Martina Šver, Mirtha Pozzi i Pablo Cueco, Air, Diana Ross, Daft Punk, Joakim, Blondie
Realizirano uz potporu: Hrvatskog instituta za pokret i ples, kroz platformu potpore Zagrebačkog plesnog centra; Narodnog sveučilišta Dubrava; Zadarskog plesnog ansambla i grafičkog studija Chilli; te uz financijsku potporu Zadarske županije