Intergalactic

21.2.2014. | 20:00 22.2.2014. | 20:00 Andrea Bozic, Robert Pravda, Julia Willms | Tilt
75 kn redovna cijena (+dodatnih 10% popusta za kupnju karte u pretprodaji)
50 kn studenti, umirovljenici (+dodatnih 10% popusta za kupnju karte u pretprodaji)
40 kn članovi udruga DOMINO, UPUH i UPPU "PULS"
25 kn polaznici ZPC tečajeva i ZPC pedagozi

Posebna ponuda:
Kupite ulaznicu od 75 kn i dobite dvije po cijeni jedne!
Ponuda vrijedi do četvrtka 20. veljače u 14:00 h i ograničena je na 10 ulaznica za svaki dan izvedbe.


Ulaznice se mogu kupiti u uredu Zagrebačkog plesnog centra (2.kat, plavi hodnik) radnim danom od 10-19h. X

Original nije vjeran prijevodu.
- Jorge Luis Borges

Ingergalactic je prva produkcija skupine Tilt koju su kao interdisciplinarnu platform osnovali: Andreja Božić (koreograf), Robert Pravda (umjetnik zvuka), Julia Willms (likovna umjetnica) kako bi potakli i podržali umjetničko djelovanje i promišljanje izvan granica pojedinih disciplina. Ovo troje umjetnika ostvaruje zajednički, međunarodno afirmiranu suradnju od 2003. godine kroz produkcijsku potporu kazališta Frascati i plesne organizacije ICK Amsterdam.

Ingergalactic je predstava u kojoj umjetnici grade svijet unutar svijeta a publiku vode na put s njima, a da nikad ne moraju napustiti svoja sjedišta!

U Intergalactic Božić, Pravda i Willms ostvaruju interdisciplinarnu predstavu koja reorganizira percepciju. U Intergalaktici, kazališni se prostor duplicira poput minijature na pozornici i kroz pokret, zvuk i video projekciju te Vas tako vode u dvostruki svijet Intergalaktika je inspiraciju nalazi u djelu: Tlön Uqbar, Orbis Tertius autora Jorge Luis Borgesa - ‘masovna konspiracija koja navodi na imaginaciju (I tako stvara) jedan svijet.’

“Prije deset godina bilo koji simetrični svijet koji je odavao dojam reda - dijalektički materijalizam, anti-Semitizam, nacizam - bio je dovoljan da izazove divljenje ljudi (...). Nepotrebno je odgovoriti da je i sama stvarnosti, također naređena.”
- Tlön, Uqbar, Orbis Tertius, Jorge Luis BorgesTrailer:koncept, dizajn prostora, tekst i izvedba: Andrea Božić & Julia Willms
režija: Andrea Božić
koncept, zvuk, izvedba: Robert Pravda
suradnja na izvedbi: Sonja Jokiniemi
oblikovanje svjetla: Katinka Marac
tehnička realizacija: Paul Schimmel
prostorni savjetnik: Marion Traenkle
savjetnik: Jeroen Fabius
kostimografija: Nathalie Pravda
Produkcija: Tilt manager Karin van de Wiel co-produced by WEB (Frascati, wp Zimmer, Vooruit, Le Vivat) and the International Choreographic Arts Centre (ICK) supported by DasArts, NBprojects.
Izvedba je omogućena zahvaljujući financijskim sredstvima: Dutch Performing Arts Fund, the Amsterdam Fund for the Arts & the SNSReaal Fund.


Andrea Božić je hrvatska koreografkinja koja živi i djeluje u Amsterdamu. Njeno obrazovanje danas uključuje ples, književnost, engleski jezik, filmske i kazališne studije uz multimedijalne umjetnosti. U Hrvatskoj je studirala suvremeni ples, te diplomirala Komparativnu književnost i engleski jezik na Sveučilištu u Zagrebu. U Nizozemskoj je stekla diplomu School of New Dance Development, uz Amsterdam Masters of Choreography, obje pri Theaterschool Amsterdam.

Njen je rad interdisciplinaran i kreće se u rasponu od žive izvedbe, preko instalacije kao i suradnji sa čak i vremenskim prilikama! Kombinira konceptualno sa senzornim i fizičkim, predlaže paradoksalne situacije te propitkuje ideje vezane uz pažnju, imaginacija, percepciju prisutnosti, politiku gledanja, prezentiranje realnosti te distribuciju autorstva.

Njeni su radovi predstavljeni na brojnim međunarodnim festivalima kao i u okviru redovnih kazališno-plesnih sezona diljem svijeta. Radove joj je najčešće producirala afirmirana produkcijska kuća u Nizozemskoj Frascati (2003 – 2012). Od 2009 do 2013, Andrea je bila rezidentni umjetnik u Međunarodnom koreografskom centru u Amsterdamu / International Choreographic Arts Centre Amsterdam (ICK) kojeg vode umjetnici Emio Greco i Pieter C. Scholten.

Od 2005., Surađuje često sa umjetnicima: Julia Willms (vizualne umjetnosti) i Robert Pravda (skladatelj) sa kojima 2009. pokreće novu izvođačku, istraživačku i produkcijsku interdisciplinarnu platformu Tilt .
Andrea se sve češće pojavljuje i kao umjetnički savjetnik brojnim umjetnicima, kao i izlagač na brojnim konferencijama i simpozijima, te kao suorganizator međunarodnih umjetničkih laboratorija. Od 2012., Andrea je mentor na Amsterdam Master of Choreography i umjetnički monitor na DasArts, gdje ujedno često preuzima ulogu savjetnika studentima u programu.

Zajedno sa nizozemskim umjetnicima Nicole Beutler and Marijke Hoogenboom, Andrea je co-inicijator i co-kurator We Live Here: AnAcademy, godišnje platforme za umjetničke razmjene u Amsterdamu.

http://www.andreabozic.com/andrea_bozic
https://www.facebook.com/TiltInterdisciplinaryArtPlatform