Silent Killer: Za uvijek / Moje ime je Nisha

24.1.2014. | 20:00h 25.1.2014. | 20:00hAutorica: Maja Drobac

1. Za Uvijek - premijera
2. Moje ime je Nisha

Silent Killer je ime projekta začetog 2009. godine u Indiji. Do sada se razvio u nekoliko različitih grana umjetnosti sve s tendencijom da se pomogne djeci i ženama oboljelim od HIVa i/ili AIDSa koji su štićenici MILANE, organizacije u Bangaloreu, Indiji.
 
Plesne predstave nastale pod zajedničkim imenom Silent Killer, inspirirane su istinitim pričama štićenika MILANE. Dosad su u Zagrebačkom plesnom centru izvedene N je za Noć, i za Ništa, i Nikad i Moje ime je Nisha, a 24. siječnja bit će premijerno izvedena i Za uvijek.

Za uvijek je istinita priča dvoje mladih ljudi koji su sa navršenih osamnaest godina života odlučili stupiti u brak. Mladić je zaražen virusom HIVa, djevojka nije. Predstava se bavi propitkivanjem njihovih osjećaja o odluci koju moraju donijeti, a koja će ostaviti tragove na njihove živote; utjecaju okoline na njihovu odluku, te da li itko smije i može suditi ljubavi.

koreografija i izvedba: Maja Drobac, Zvonimir Kvesić


Moje ime je Nisha istinita je priča o petnaestogodišnjoj djevojčici zaraženoj virusom HIVa koja odluči krenuti u potragu za svojim ocem. Emocije kroz koje prolazi u trenutku donošenja odluke prikazane su kroz Rase (opis emocija zapisanih u Natya Shastri, indijskoj knjizi o kazališnoj umjetnosti) te se koristi tehnika bharatanatyama. 

glazba: Marko Grbac Knapić
jathi:
Suma Krishnamurti
koreografija i izvedba:
Maja Drobac
savjetnica:
Andrea Gotovina

grafičko oblikovanje: Dean Bertoldi
produkcija: dance_lab collective, lukaeura
partneri: Istarsko Narodno Kazalište, Gradsko kazalište Pula, Zagrebački plesni centarViše o projektu Silent Killer pratite na blogu:
projectsilentkiller.wordpress.com


Fotografije iz predstave Moje ime je Nisha