In Reference to the Robbers Cave

16.11.2013. | 20:30     Noć kazališta
70 kn redovna cijena
50 kn studenti, umirovljenici
45 kn članovi UPUH-a/članovi udruge DOMINO
40 kn članovi HIPP-a (polaznici tečajeva plesa Zagrebačkog plesnog centra)
35 kn po osobi, za grupe (min. 10 ljudi)
Dodatne pogodnosti: Kupnjom ulaznice za predstavu In reference to the Robbers Cave, vlasnik ulaznice ostvaruje 10% popusta na predstavu Cheap Lecture and The Cow Piece koja će se održati 29.11. X
Koreografija: Robert Clark // Creation Beyond Front@

Autor ove predstave je britanski koreograf Robert Clark, rezidencijalni umjetnik Greenwich Dance Agency, koreografsko-plesnog centra kraj Londona. Robert je i pridruženi umjetnik koreografsko-plesnog centra Dance4, a podržava ga Escalator Dance Scheme fondacija koja djeluje na istoku Engleske. Kao koreograf i plesač, surađivao je sa poznatim plesnim skupinama i koreografima poput CIE Soit / Hans van der Broek (NL) , Sasha Waltz i gosti (D), Charles Linehan (UK), Vincent Dance Theatre UK) i CIE Felix Ruckert (D).

Robert Clark o In Reference to the Robbers Cave:

"Ovaj je projekt započeo prije godinu dana, kada se petero plesača susretalo u intervalima te bi proveli neko vrijeme stvarajući tako hibridnu skupinu koju bi udomili partneri, organizatori projekta Creation Beyond Fronta. Tijekom tih tjedana odabrani plesači iz pet partner zemalja, plesali su, improvizirali, javno predstavljali rezultate svojeg istraživanja te provodeći vrijeme zajedno – komunicirajući i izmjenjujući vrijednosti, misli, estetike i kontekste. Sa svakom izvedbom ovog projekta nastavlja se ujedno taj proces. Predstava je upravo o tome. U potrazi smo za zajedničkom podlogom, bez gubitka vlastite individualnosti ili identiteta u ovom procesu; naprotiv, tražimo zajedničko i sporazumno djelovanje.

Rezultat je predstava kao izravna posljedica globalizacije. Ali, plesači nisu bili politički motivirani niti komentiraju takav kontekst. Rezultat je prava plesna predstava, utemeljena na metodologiji improvizacije, ponavljanju i sjećanju kako bi se ostvario novi zajednički prostor u kojem ovi plesači mogu boraviti kroz mogućnosti koje sami ostvaruju, promišljajući i pojedine vlastite povijesti koje bi ih dijelile, ali ih ovako spajaju. Moguće je da naša tijela ili spoznaja sebe samih kao pojedinaca omogućuje novi prostor u kojem se možemo i izdvojiti, ali kroz komunikaciju i dijalog gradimo zajedništvo i zajednicu sa drugima.

U ovom djelu istovremeno izvodimo i razotkrivamo proces javnosti. Gledatelji će lako moći pratiti koje su naše preokupacije, što želimo predstaviti, koje su tajne koje nas vode kroz izvedbu u ovom prostoru. U prostoru kojeg dijelimo sa publikom. U procesu u kojem smo zajedno u trenutku u kojem se on ostvaruje. Jako nam je drago što ove doživljaje možemo podijeliti sa publikom koju ovom prilikom pozivamo u zajednički dom-prostor izvedbe.”


koreografija: Robert Clark (Velika Britanija)
plesači: Celia Hickey, Elizabeth Barker, Kaja Janjić, Zvonimir Kvesić, Ivanov Gábor
glazba: Ulrich Troyer
Oblikovanje rasvjete: Gabi Benkő

produkcija: Beyond Front@ Bridging New Territories, Creation Beyond Front@ 5: Croatian Institute for Movement and Dance (HR), Flota (SI), Pro Progressione (HU), Greenwich Dance Agency (UK), OHO/Offenes Haus Oberwart (AT), D.ID/Dance Identity (AT)