Dance Communication Lab

16.11.2013. | 18:00 h     Noć kazališta Beyond Front@ (AT/HU/HR/PT/UK)
ulaz besplatan

Dance Communication Lab je jedna od akcija u okviru EU projekta Beyond Front@: Bridging New Territories koja publici omogućuje nova saznanja o načinu rada plesača, pružajući uvid u često skriveni svijet stvaranja plesne kompozicije. U navedenom programu sudjeluju plesni  umjetnici iz Austrije, Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Velike Britanije.

Gledatelji su svjedoci rađanja plesnih ideja te prerastanja u plesnu kompoziciju kroz tehniku improvizacije. Zbivanje na sceni nije predstava; niti se prezentira konačno odabrani ‘materijal’, ali je očito da se pred publikom uživo odvija komunikacijski proces koji se temelji na jeziku plesa kao načinu komunikacije. Na pozornici pratimo multikulturni dijalog u njegovom najdragocjenijem i izvornom obliku.

Druženje publike uz dijalog s umjetnicima koji sudjeluju u Dance Communication Labu te koji su prethodno već sudjelovali u procesima i akcijama Beyond Front@ projekta, ulaz slobodan (galerija Zagrebačkog plesnog centra)- 16.11. u 19:00 sati

Beyond Front@: Bridging New Territories je projekt kojeg ostvaruju plesne organizacije iz Hrvatske, Austrije, Velike Britanije, Mađarske i Slovenije, uz bridge partnere u Portugalu, Grčkoj, Italiji, Srbiji i Slovačkoj.