Intermission

19.9.2013. | 20:00h | autor, izvođač: Matthew Day (AU)

Intermission je intenzivno fizička plesna izvedba koja istražuje durational koreografske oblike i tijelo kao mjesto stalno novih nastanaka i beskonačnog potencijala. Kao završni dio serije solo izvedbi u trilogiji Matthewa Daya, Intermission se također temelji na estetici minimalizma u pokretu, slično kao i u prva dva djela u seriji - Thousands (2010.) i Cannibal (2011.).  Serija je nadahnuta slikama Francisa Bacona i spisima Gillesa Deleuzea, kao i filmovima Michaela Hanekea i Roberta Bressona.

U Intermissionu publika ulazi u plavo-crnu komoru i susreće usamljenog lika koji kruži oko svog središta - gotovo neprimjetno. Započevši s malim promjerom i tiho, repetitivno kružno kretanje stvara mnoštvo nesvjesnih ritmova i podzemnih valova kako se predstava razvija. Minimalna i nemilosrdna glazbena podloga Jamesa Browna suprotstavlja se koreografiji koja stvara napetost i omogućuje olakšanje od hipnotičkog inzistiranja prirode rada i suspendiranih trenutaka energije i tišine.

Matthew Day radi kao koreograf i plesač u Melbourneu, u svom radu fokusiran na istraživanje i eksperimentiranje s koreografskim praksama koje su intenzivno tjelesne i pomiču granice plesa i izvedbe. Nastupao je na brojnim festivalima u Australiji i svijetu.
koncept, koreografija, izvedba: Matthew Day;
dramaturgija: Martin del Amo;
dizajn zvuka: James Brown /
dizajn svjetla: Travis Hodgson;
produkcija prezentacije: Britt Guy;
podrška za seriju Trilogy: Australia Council for the Arts, Arts NSW, Arts VIC, City of Melbourne, Dancehouse, Arts House, Chunky Move, Lucy Guerin Inc.
* u sklopu istraživačke i razvojne rezidencije s Rhiannon Newton (Australija), Petra Zanki (Hrvatska), Mala Kline (Slovenija)