Nečastive

20.9.2013. | 20:00h | autor, izvođač: Bruno Isaković (HR)

Ideja za Nečastive rađa se iz zamišljenih okvira koje je postavio prethodni Isakovićev rad Zaziv, gdje fizički materijal u svojoj scenskoj prisutnosti izaziva asocijacije na odnos svjetovnog i demonskog. Osvrćući se na mit o isključivoj odgovornosti pojedinca, demon reflektira ideju identiteta opterećenog vlastitim bivanjem u svijetu. Demon je time čovjekov interiorizirani suigrač podrezanih kandža, a zaziv tjelesna manifestacija svih naših demona.

Uzimajući u obzir ekstreme prisutnosti kojih se doticao u Zazivu, Bruno Isaković Nečastivima istražuje transformacije tjelesnosti oslobođene podrijetla vlastitog značenja, dedramatizira isključivu odgovornost pojedinca i nudi novo zrcalo. Atmosfera ritualnog, stvorena između gledatelja i izvođača poslužit će kao pokretač transformacije, onog vidljivog provoda imaginarnog kroz promjenjivu fizičku prisutnost predanog tijela.

Bruno Isaković rođen je u Zagrebu, a diplomirao suvremeni ples u Amsterdamu. U Zagrebu je član Studija za suvremeni ples te surađuje s brojnim koreografima, samostalno koreografira te drži plesne radionice.
REZIDENCIJA – DUBROVNIK - Mreža


autor, izvođač: Bruno Isaković;
asistent: Pavle Heidler;
u suradnji: MCUK Scena Travno