Sizifov Pink

17-21.9.2013. |

Multimedijalni projekt / O.N.E. umjetnička organizacija

Novi projekt autorskog tima O.N.E. kao polazišnu točku za novi multimedijalni projekt uzima mit o Sizifu. Svi znamo priču o Sizifu – čovjeku koji gura svoj kamen uzbrdo iz dana u dan, za nikakvu nagradu. Tko je Sizif danas? Jesmo li to svi? Biramo li to biti? Odgovor na to pitanje možda treba prepustiti svakome ponaosob. Ali što kada bi Sizif kamen gurao radi privida smisla, samo kako bi došao do nekog obećanog, boljeg života koji mu drugi obećaju? Života u kojem je sve lijepo. U kojem je sve lakše. U kojem su ljudi savršeni, baš ono što žele biti. Kao na reklami.

Sizifov pink ne nudi odgovore. Ali zato nudi posve drugačiji pogled na plesni video – pun suptilnog humora i dopadljiv. Sizifov pink poigrava se formom reklame, dočekujući vas tako, neizbježno, na ulicama i trgovima, čak i u gradskim izlozima. Sve to naravno, u prepoznatljivoj visoko-estetiziranoj i istovremeno simpatičnoj i bliskoj formi umjetničke organizacije O.N.E., autorice Martine Nevistić.Autorica: Martina Nevistić
Koreografija: Martina Nevistić
Izvođači: (sizifi) Sara Barbieri, Petra Chelfi, Pavle Heidler, (MsPink) Martina Nevistić
Dizajnerica: Dora Đurkesac
Dramaturginja: Rona Žulj
Snimatelj i dizajn svjetla: Luka Matić
Montaža: Miro Manojlović
Fotografija: Dora Đurkesac, Luka Matić
Glazba i dizajn zvuk: Luka Grubišić-Čabo
PR: Amela Pašalić
Organizacija: Martina Nevistić, Amela Pašalić
Kostimografija: Martina Nevistić, Sara Barbieri
Produkcija: O.N.E.
Ko-produkcija: Udruga DOMINO/ Festival "Perforacije"

Partneri lokacija: Galerija Greta, Zagrebački plesni centar, Muzej suvremene umjetnosti, Knjižara i Naklada Ljevak- trg, Kultura Promjene/ Kazalište &TD.
Realizirano uz podršku: Ministarstvo kulture RH, Gradski ured za kulturu Grada Zagreba i Udruga Domino/ festival Perforacije, te suradnja sa: Zagrebački plesni ansambl, Pogon Jedinstvo, Tempera, Kino Klub Zagreb Port.hr.