Hoogerman

7.9.2103. | 20:00h
75 kn redovna cijena
55 kn (za članove Domina, umirovljenike, studente i članove ZUH-a)
50 kn (za članove HIPP-a tj. plesne pedagoge ZPC-a i polaznike tecajeva u ZPC-u)
POSEBNA PONUDA: Kupite li kartu i za predstavu ĐUBRAD PROKLETA, cijena je 100kn za obije predstave. X
Solo Maria G. Sáeza za plesnu skupinu Erre que erre
koreografija: Mario G. Saez Angeles
produkcija: Erre que erre dance

"Ja sam ja i moja proturječja. Sivo nije na pola puta između bijelog i crnog. Tražeći ravnotežu na kraju mogu zaključiti ... da ja ne mogu biti prepušten sam sebi."

HOOGERMAN je djelo inspirirano radom digitalnog umjetnika Hana Hoogerbruggea koje utjelovljuje digitalnu animaciju te ju adaptira jeziku izvedbe. Dok Hoogerbrugge teži digitalizaciji čovjeka s njegovim opsesijama, tjeskobama i strahovima, Hoogerman teži ponovnom pretvaranju virtualnog svijeta u nešto organsko, tjelesno.

Ovo djelo propituje način na koji naši virtualni avatari reflektiraju našu bit. Od estetike inspirirane Hoogerbruggeom i prilagođene jeziku Erre que erre gradi surov emocionalni govor te odvlači gledatelja da identificira i uđe u svijet izvan pravila logike: kaotičan svijet naše opsesije koji se tiče individualnog i kolektivnog nesvjesnog.

Han Hoogerbrugge je nizozemski digitalni umjetnik. Smatra se pionirom web animacije.
www.hoogerbrugge.com
hoogerman.blogspot.com.es

Mario G. Sáez / Erre que erre
Koreograf, izvođač i suosnivač skupine Erre que erre Mario Garcia Saez uz završeni kraljevski konzervatorij za klasčcni balet u Madridu, diplomirao je i edukacijsku psihologiju (UNED) i magistrirao pri ''Business Administration and Cultural Institutions, UB''.

Za svoje umjetničko djelovanje u koje ubraja osim  koreografija i nekoliko uspješnih plesnih filmova osvojio je nekoliko priznanja i nagrada. Skupina je surađivala s Danat Dansa iz Barcelone i La Fura dels Baus te drugim katalonskim skupinama.
Više informacija o skupini na: www.errequeerredanza.netfrom Errequeerre on Vimeo.


Ovo gostovanje u Hrvatskoj potpomognuto je od strane španjolske ambasade. Gostovanja u Splitu i Zagrebu rezultat su suradnje unutar projekta Croatian Dance Network.Fotografije s izvedbe u Zagrebačkom plesnom centru, 7.9.2013:

photo: Valentina Toth
embed video plugin powered by Union Development