Đubrad prokleta!

6.9.2013. | 20:00h
50 kn redovna cijena
40 kn (za članove Domina, umirovljenike, studente i članove ZUH-a)
35 kn (za članove HIPP-a tj. plesne pedagoge ZPC-a i polaznike tecajeva u ZPC-u)
POSEBNA PONUDA: Kupite li kartu i za predstavu Hoogerman, cijena je 100kn za obije predstave. X

Režija i koreografija: Natalija Manojlović

U doba kad cijela zemlja pakira kofere za put u Europu, Slavica Zepec na računu ima samo za vlak do Dobove. Granična policija skinut će ju s vlaka i tu njezino putovanje može završiti. Hoće li se Slavica pomiriti sa krajem puta i ostati doma tješeći se ponosnim domoljubljem? Hoće li se vratiti svojim nastojanjima i napornim radom u vlastitom dvorištu uzgojiti sredstva za savladavanje graničnog prijelaza? Hoće li posuditi vojničku čizmu i koračati do izmaka snaga sve do svjetla na kraju tunela?

Na granici između srama i očaja, živi plesna scena. Bavi se lovom na jogu, pilates i poneku promociju skupih automobila, a preostalo vrijeme skuplja plodove svojih kreativnih poriva. Đubrad prokleta!, , opire se izumiranju svim silama. Kakav to mazohistični poriv goni ovu sitnu gomilicu da umjesto na kuhano vino i kobasice, odlazi u dvorane, crne rupe civiliziranog društva, i održava svoje mišiće za snagu i za pružanje otpora zdravom razumu. Iako malobrojna, ova populacija pokazuje naznake aktivizma, iskazuje nezadovoljstvo i time signalizira svoju ranjivost.


Režija i koreografija: Natalija Manojlović
Koreografija i izvedba: Sara Barbieri (ZPA), Petra Chelfi (ZPA), Ivana Pavlović, Nina Sakić, Karolina Šuša, Martina Tomić (SSP)
Asistentica za oblikovanje: Martina Granić
Oblikovanje rasvjete: Duško Richtermoc
Fotografkinje: Hana Ciliga i Ana Markić
Plesačice odijevaju: MORH, Mura i Rebel
Projekt je podržan sredstvima Ureda za kulturu grada Zagreba i Ministarstva kulture RH, u koprodukcija s HIPP-om, kroz platformu rezidencija u Zagrebačkom plesnom centru.
Predstava je namijenjena publici iznad  15 godina