Žeđ

15. 6. 2013. | 20h 

Velimir Velev


U svom životu tražimo, žudimo, težimo. potrebujemo, pitamo, molimo, prosimo, borimo se, sanjamo o.... naš se život izražava kroz samo jednu dimenziju, sama naša bit se transformira u jednu jedinu pojavnost! ŽEĐ! Žeđ.... za čime zapravo?

Tijekom jednog sata ove predstave , prolazeći kroz situacije ljubavi i razočaranja, ljubomore i mržnje, borbe za prevlast ili preživljavanje, protagonisti na pozornici pate, vole, mrze, traže i teže, žude za skladom, srećom i cjelovitosti, zapravo “žive” na pozornici sve dok cijelo vrijeme u svojim rukama drže velike čaše vode.
Kazališna metodologija autora ove predstave temelji se na pet elemenata i njihovoj pojavnosti u svakom aspektu pojedine osobe ( u tijelu, emocijama, umu i svijesti). Iz tog proizlazi iznimno striktna i jasna dramaturgija, iako nema govora. Ekspresivni dijalozi i monolozi bez da se radi o pantomimi.

Organska i prirodna gluma, iako se ne radi o dramskom kazalištu. Njeguje vlastitu koreografsku estetiku, bez da se radi o baletu. Posebnoj vrsti racionalizacije akcije i slike neživih stvari, bez ikakve sličnosti sa lutkarskim kazalištem.AUTOR Velimir Velev
IZVOĐAČI Petar Cvirn, Jadran Grubišić, Morena Halilović, Elvis Hodžić, Andreja Jandrić, Ema Janković, Davor Kovač, Andrea Solomun, Manuela Švorcan, Mladen Vujčić
DIZAJN PLAKATA Martina Granić
PRODUKCIJA Liberdance
UMJETNIČKI VODITELJ Rajko Pavlić
UMJETNIČKA SURADNJA Liberdance i Virtualna interaktivna akademija Sofija (VIA)
POKROVITELJI Ministarstvo  kulture  Republike Hrvatske i Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport grada Zagreba
POMOĆ U REALIZACIJI Hrvatski Institut za pokret i ples (HIPP)