Iz dječjeg crteža

11.4. 2013. | 20:30 h odgođeno!
12.4. 2013. | 20:30 h odgođeno!
13.4. 2013. | 20:30 h odgođeno!
multimedijalni solo koncert
koreografija: Stošija Zrinski

Ovaj solo koncert je kolaž različitih plesnih solo izvedbi i video uradaka autorice nastalih u različito vrijeme. Poveznica različitih tema sola i videa očituje se u autoričinom nadahnuću u konkretnim i jednostavnim motivima koji se mogu pronaći u dječjim crtežima. Od tuda proizlazi i naslov solo koncerta Iz dječjeg crteža.
Motivi koje pronalazimo u dječjim crtežima često su vedrih i živih boja, koje razveseljavaju čovjeka. Puni su svakojakih detalja i odišu zadovoljstvom i dobrim. Želja autorice je da i sama predstava bude takvog ozračja.
Autorica pronalazi nadahnuće, izazov i zadovoljstvo u oživljavanju, odnosno animaciji predmeta namijenjenih za igru i kreaciju poput kolaža, igračaka, plastelina i drugih. Također voli istraživati kako obični predmeti iz naše svakodnevice kroz video kameru postaju nešto sasvim drugo.

STOŠIJA ZRINSKI
Rođena 1979. g. u Zadru. Završila osnovnu školu za ritmiku i ples (danas plesni odjel Glazbene škole Blagoje Bersa), opću gimnaziju, dizajn tekstila i odijeće (TTF) i pedagoško – psihološku naobrazbu (Učiteljska akademija). Od 2002 g. slobodni umjetnik. Nakon osnovne škole plesno se neformalno obrazuje kroz projekte i treninge Zadarskog plesnog ansambla, studija Vem, ansambla Kelkope, UPPU Puls-a, te kroz radionice suvremenih plesnih tehnika (u organizaciji Liberdance-a i Eks-scene i drugih). Surađuje kao plesač, koreograf i pedagog sa Zadarskim plesnim ansamblom, radi kao pedagog u plesnoj udruzi Sjene iz Šibenika, i kao voditelj ritmike i plesa za predškolce u ritmičko – plesnoj udruzi RPU mali Cvrčak. Uz ples bavi se kostimografijom i izradom video materijala.
Koreograf je cjelovečernjih predstava: Razgovor duše i tijela, Show Show Show (1., 2., i 3. dio), Colour i Tropical Society.

Koreografija, izvedba, izrada videa i snimak: Stošija Zrinski
Kostimografija:
Stošija Zrinski (dizajn), Nada Sokolić – Vukić (realizacija)
Ljiljana Babić ( znanstveno – fantastični kostim, dizajn i realizacija)
Oblikovanje svjetla: Duško Richtermoc
Montaža videa: Tomislav Zrinski
Grafički dizajn: Stošija Zrinski
Glazba: Ash Dargan, Denra Dürr, Autechre, Frederic Chopin, Martina Šver, Mirtha Pozzi i Pablo Cueco, Air, Diana Ross, Daft Punk, Joakim, Blondie, Aphex Twin
Realizirano u suradnji sa Zagrebačkim plesnim centrom, Hrvatskim institutom za pokret i ples, Narodnim sveučilištem Dubrava, Zadarskim plesnim ansamblom i grafičkim studijem Chilli.
embed video plugin powered by Union Development