Kissing Elisabeth

22. 4. 2012. | 19:30

Koncept, koreografija i izvedba:
Britta Wirthmüller

Na koji se način pojavljuju tijela ? Tko i što im omogućuje ponovni nestanak?

Britta Wirthmüller u svom solu prikazuje tijelo, koje usprkos svojoj potpunoj fizičkoj prisutnosti daje prostor onom nezamislivom, neizrecivom i nemogućem za prikazivanje, tj. onom što nas usmjerava prema granicama zamislivog.

Predstava je već prikazana na: Kampnagel Hamburg, 'Atelier' PACT Zollverein, Tanzquartier Vienna (TQW), Schaubühne Lindenfels Leipzig.
Koncept, koreografija i izvedba: Britta Wirthmüller
Dramaturška podrška: Lydia Schulze Heuling
Glas starije žene: Mechthild Schmidt-Wünkhaus
Dizajn svjetla: Thomas Achtner
Fotografija: Lydia Schulze Heuling
Produkcija: Performance Studies Hamburg 2008.
Trajanje: 15’

 

Vierfüßer

 22.4.2012. | 20:00h

Za razliku od prijašnje predstave u kojoj je uspravno tijelo bilo u središtu zbivanja, izvođačice i koreografkinje Petra Zanki iBritta Wirthmüller u ovoj se predstavi nalaze nakoljenima i rukama, proučavajući"četveronožno" iskustvo. Ne samo da uspostavljaju suodnos raznih pokreta te iz njih proisteklih slika i dojmova, već istovremeno proučavaju vlastita iskustva ovakvogpomaknutog stanja svoje ljudskosti. A na taj nas način ova predstavavodi na putovanje kroz poznate,ali opet i vrlo različite krajolike.

 
Prostor - i
ne postoji niti riječ
možda pokoji zvuk -
Tijelo, neodvojivo od sebe samoga,
svoje slike,
pretače se,
iz poznatog prema
nižem, jos nižem, najnižem,
do bezglasnog, do nijemog...
jedno tijelo
Ja sam tovidjela, ja znam: sve je to jedno tijelo
Moje tijelo
Ja


Koncept, koreografija, tekst, izvedba: Petra Zanki & Britta Wirthmüller
Produkciju potpisuju: Zanki / Wirthmülleru suradnji s teatrom LOFFT iz Leipzigai kazališnom skupinom Banana Guerilla iz Zagreba
Fotografija: Douglas Abuelo
Uz potporu: Goethe Instituta Hrvatska, Grada Zagreba - Ureda za obrazovanje, kulturu i šport, Ministarstva kulture Republike Hrvatske, organizacije Unfriendly Takeover
Realizirano kroz radnu platformu Eks-scene u suradnji sa Centrom za kulturu i obrazovanje CEKAO Zagreb i uz potporu Hrvatskog instituta za pokret i ples / Tjedan suvremenog plesa (HIPP/TSP)
foto: Douglas Abuelo