Paces

 22.4.2011. | 12:00h

U predstavi Paces, svi elementi iz predstave prolaze kroz postepenu modulaciju. Ono što na prvi pogled sliči na repeticiju je u stvari minimalna alteracija prijašnjeg iskustva. ... 

Petra Zanki je plesna umjetnica iz Zagreba. Nakon studija komparativne književnosti i francuskog jezika nastavlja studij kazališnih i izvedbenih umjetnosti u Parizu (Sorbonne Nouvelle). Surađivala je s: Oliverom Frljićem, Montažstrojem, Shadowcasters & Via Negativa. Publicira u sljedećim izdanjima: «Kazalište», «Kretanja» i "Frakcija.Zajedno sa Brittom Wirthmüller , dobitnica je nagrade Platforme mladih koreografa 2010. godine. Trenutno surađuje sa Brittom Wirthmüller na realizaciji koreografskog ciklusa pod nazivom “Antitijela” te sa Teom Tupajić na radu “The Curator’s Piece”. 

Britta Wirthmüller 
rođena je u Berlinu i danas se bavi stvaranjem plesnih djela. Studirala je ples na poznatoj Palucca Schule u Dresdenyu, te na SNDO u  Amsterdamu; a također ima MA iz “Performance Studies” pri Univerzitetu u Hamburgu. 

Phill Niblock je minimalistički skladatelj koji je baziran u New Yorku, gdje je ujedno i multimedijalni umjetnik / glazbenik i redatelj skupine Experimental Intermedia. Niblock je surađivao sa brojnim koreografima tijekom 60-tih godina prošlog stoljeća, a koji su pripadali skupini okupljenih oko Judson Dance Theatre (Judson Church) u New Yorku.


Koncept, koreografija: Petra Zanki & Britta Wirthmüller
Izvedba: Petra Zanki
Glazba: Phill Niblock, Hurdy Hurry from Works for Hurdy Gurdy and voice, 2001.
Produkcija: Banana Gerila in collaboration with HIPP-TSP and ekscena.

foto: Damir Žižić