Juego de Azar

2.3.2012. | 20:00h
3.3.2012. | 20:00h
Gostovanje: Monica Gomis

U svom novom solu Juego de Azar, Monica Gomis ponovno surađuje s plesačicom Teresom Acevedo. Ovo istraživanje vodi ih od analize narativnih struktura do dekonstrukcije dobro poznatih klišeja, kodova i simbola. Predstava također propituje način na koji percepcija publike utječe na prizore na pozornici.

U suradnji s glazbenikom Eduardom Navarrom, Teresa Acevedo stvara slojevitu mrežu mogućih priča. U ovom fascinantnom susretu estetike stripa, pop kulture i Roya Lichtensteina, uloga gledatelja postaje jednako važna kao i uloga izvođača: On / ona može popuniti praznine vlastitim mislima i asocijacijama, a to priči daje jedinstveni smisao.


Koncept: Monica Gomis
Izvođač: Teresa Acevedo de las Casas
Glazba: Eduardo Navarro
Scenografija: Monica Gomis, Montse Vives, Teresa Acevedo
Grafički dizajn: Montse Vives
Fotografija: Eduardo Navarro
Trajanje: približno 50 min

Monica Gomis (1973, Španjolska) bavila se klasičnim baletom te je studirala „Authentic Movement“ na Laban Institute, New York. Surađivala je s koreografima: Trisha Brown, David Zambrano Micha Purucker, Stefan Dreher, Ludger Orlok, Jan Ritsema, Hooman Sharifi, Marten Spanberg i Martin Nachbar.

Teresa Acevedo de las Casas (1979, Španjolska) koreografkinja je i plesačica. Sudjelovala je kao koreograf i izvođač na festivalima: Lignes de Corps, La Noche en Blanco (Madrid) i Les Jeudi's (Centre Georges Pompidou, Paris). Teresa Acevedo članica je Soilios Kollectivs (Toulouse). Proučava pokret putem yoge, performansa te se također bavi i pismenim istraživanjem.

Eduardo Navarro (1974, Španjolska) studirao je na Escuela Superior de Diseño Industrial CEU u San Pablu (Valencia) te na the Royal College u Londonu. Njegovi radovi i instalacije predstavljeni su na mnogobrojnim izložbama poput DÉCOR Miami, Valencia Art te Art Brussels. Djeluje kao glazbenik, video umjetnik i grafički dizajner, a od 2006. radi sa Monicom Gomis.  

www.monicagomis.com / www.eduardonavarro.com

"Juego de Azar" ostvaren je uz podršku: i-camp / neues theater münchen. Monica Gomis je član Tanztendenz München e.V.