DUO TRIO

DUO-TRIO25., 26. & 27.11. 2010.| 21:30 h

Ulaznice: 30kn (25kn s popustom za đake, studente, umirovljenike i polaznike tečajeva ZPC)
IDEJA I KONCEPT: Rina Kotur
KREIRAJU I IZVODE: 
Martina Tomić i Ivana Pavlović (Duo)
Ivana Vratarić, Nina Sakić, Karolina Suša (Trio)
Koreografska podrška: Nensi Ukrainczyk
Kostimi: Martina Vrućina
Promo materijal: Maja Paskaš
Produkcija: dance_lab collective
Projekt je financiran od Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport te realiziran u koprodukciji s HIPP-om.

DUO TRIO dvije su kratke koreografije posve različitih pristupa osobnostima koje se pojavljuju kroz tjelesnost. Pokret proizlazi iz asocijativnosti i imaginacije zadanih elemenata. Izvođačice grade svoju priču lakoćom i spontanošću, u zaigranom istraživanju. Kroz kombinatoriku i multiplikaciju kvaliteta plesnog pokreta stvaraju začudnost triju ženskih persona.

TRIO


Koncept: Rina Kotur
Izvođačice: Nina Sakić, Karolina Šuša, Ivana Vratarić
Glazba: Clif Martinez – glazba iz filma Solaris

Trio stvara unificiranu plesnu cjelinu putem međusobne pažnje i slušanja. Improvizacijske vještine izvođačica stvaraju estetski okvir koreografske strukture te tako nastaje odnos koji se nameće kao tema rada. Suptilnost postaje presudna u izražaju triju ženskih osoba.

 

DUO


Koncept: Rina Kotur
Izvođačice: Martina Tomić i Ivana Pavlović
Glazba: Shostakovich – jazz suite

Maštovitost, lakoća i zaigranost glavni su poligon za kreaciju ovoga rada koji nastaje bavljenjem asocijativnim pokretom. Polazišna točka stvaranja leži u osobnosti samih izvođačica dok je nijemi film okidač za formu koreografske cjeline.


Rina Kotur je pedagog, plesač i koreograf u području suvremenog plesa, te dobitnica Nagrade Platforme mladih koreografa 2006. Okuplja pet plesnih umjetnica s kojima stvara dvije zasebne, posve različite kraće koreografije- Duo i Trio.

 

dance_lab collective djeluje od 2003. s ciljem istraživanja ustaljenih plesnih formi i pronalaženja novih metoda u stvaranju plesnog materijala. Okuplja samostalne autore s individualnim usmjerenjima unutar suvremenog plesa. Do sad su ostvareni projekti Darije Doždor, Maje Drobac, Petre Hrašćanec Herceg, Roberte Milevoj, Ane Mrak, Nensi Ukrainczyk, a u nastajanju su i samostalni radovi Rine Kotur i Nataše Mihoci. Dance_lab collective je gostovao na festivalima Zadar snova, Media Medirerranea u Puli, Platformi mladih koreografa, WARP-u, Tjednu suvremenog plesa u Zagrebu,  Festivalu alternativnog i nezavisnog izričaja u Kutini te u Salzburgu i Londonu. Ostvarene su i koprodukcije sa Zagrebačkim plesnim ansamblom 2004, s Metamediom iz Pule 2005, sa Studijom za suvremeni ples 2006, 2008 i 2010, Scenom Gorica 2007/2008 i 2009 te VRUM-om 2009.