Touch Me festival 2011: Zlo/Upotreba energije

Međunarodni interdisciplinarni trijenalni projekt Touch Me Festival 2011. s ovogodišnjom tematskom okosnicom Zlo/Upotreba energije održat će se od 29. lipnja do 3. srpnja u Pogonu Jedinstvo te Zagrebačkom plesnom centru. Novo izdanje festivala koji se bavi umjetničko-kritičkim propitivanjem uloge znanosti, umjetnosti i tehnologije u suvremenom društvu, ove se godine bavi različitim konceptima i primjerima uporabe, zlouporabe i transformacije energije.

Touch Me Festival 2011. suočava se s pragmatičnim pitanjima koja se tiču energetskih resursa, održivog razvoja, ekologije, futurističkih ideja i progresivnih znanstvenih istraživanja vezanih uz energiju i to kroz njezinu kreativnu upotrebu kao medija u suvremenoj umjetnosti te kroz aktivizam i teorijska promišljanja. Cilj je pružiti pogled na značenje i važnost energije s društvenog, ekonomskog, ekološkog i političkog stajališta. Festival se sastoji od međunarodne izložbe, radionice, simpozija, performansa i dvojezične publikacije s prilozima umjetnika i stručnjaka iz različitih znanstvenih polja.

Program u Zagrebačkom plesnom centru:

Četvrtak, 30. lipnja 2011.
 
17 h: simpozij – predstavit će se jedinstveni primjeri i prakse vezane uz temu energije u suvremenoj umjetnosti, dizajnu, znanosti i aktivizmu.
 
21 h: performans - LIGHTUNE.G (Bojan Gagić & Miodrag Gladović): Lighterature Reading No. 1 – rad se temelji na konverziji svjetla iz luminalnih objekata u tonske slike posredstvom fotoelektričkog efekta generiranog preko solarnih panela.


* Izložba u sklopu Touch me festivala održat će se od 29. lipnja – 3. srpnja | otvaranje 29. lipnja u 20h u Pogonu Jedinstvo


Zagreb, 29. lipnja – 3. srpnja 2011.
POGON Jedinstvo & Zagrebački plesni centar
Kustoski tim i organizacija: KONTEJNER | biro suvremene umjetničke prakse
www.kontejner.org