Eye Sea I See

24.11.2016. | 20:00 h | otvorena proba 25.11.2016. | 20:00 h | premijera Ulaz je besplatan!

Studio za suvremeni ples

Propitujući pojam manipulacije te različite vidove kroz koje se ona ostvaruje, između ostaloga i na sceni, gradi se igra među izvođačicama te, na kraju, obuhvaća i gledatelje. Eye Sea I See otvara prostore koji nude sudjelovanje i formiranje vlastitog čitanja i razumijevanja onoga što se nadaje gledateljevom pogledu.

Eye Sea I See projekt je započeo u sklopu završnog rada Nikoline Medak na Odsjeku plesa Akademije dramske umjetnosti, naziva „Manipulacija i usmjeravanje pažnje gledatelja“. Kroz njega se autorica, u suradnji s izvođačicama, bavi pitanjem percepcije i recepcije izvedbe, odnosno položajem izvođača i gledatelja u izvedbenoj situaciji te načina na koje uloga gledatelja i njegova pažnja bivaju manipuliranima i vođenima kroz proces sudjelovanja u izvedbenom činu.

U okviru programa „Male forme“ Studio za suvremeni ples tradicionalno se otvara ka koreografskim eksperimentima plesača iz ansambla, ali i izvan njega. Kroz program pružamo osnovne uvjete za istraživačko koreografski rad, produkcijsku i postprodukcijsku podršku te na taj način potičemo i ohrabrujemo mlade, talentirane umjetnike na promišljeniji, a samim time i kvalitetniji plesni izraz. Također uz mentorstvo umjetničkog voditeljstva i suradnju ostalih članova ansambla, kroz komunikaciju i umjetnički dijalog možemo efikasnije u kreativnom ozračju ostvariti obimom manje, ali kvalitetom zasigurno značajnije projekte mladih autora.


Autorica: Nikolina Medak
U suradnji s izvođačicama: Una Štalcar-Furač, Ema Crnić
Dramaturginja: Sunčica Anamaria Sodar
Likovna suradnica: Ivana Štulić
Suradnik za glazbu: Miro Manojlović
Oblikovanje svjetla: Miljenko Bengez
Fotografije i video: Iva Korenčić
Grafičko oblikovanje: Petra Grubišić