Undercurrent

29.9.2016. | 21:00 h 30.9.2016. | 21:30 h

40 kn redovna cijena na dan izvedbe
30 kn cijena s popustom za studente, umirovljenike te članove udruga DOMINO, UPUH, UPPU "PULS", KULTURNI POKAZ i Kulturpunkt
25 kn cijena s popustom za članove HIPP-a (polaznici plesnih tečajeva ZPC) X

Iva Nerina Sibila / Nikola Orešković

Undercurrent nastaje kroz susret dvaju izvođača čiji su pristupi fizičkoj izvedbi oblikovani različitim ishodištima i kontinuitetom eksperimentiranja u edukativnim i izvođačkim praksama. Pitanje kojim smo krenuli je kako naći  zajednički razlog za kretanje i koja je izvedbenost tog procesa?

Plesačku i izvođačku materijalnost Undercurrenta temeljimo tako na anticipiranju pokreta drugog i na zajedničkoj prisutnosti radikaliziranoj  fizičkom blizinom. Zajednička kinesfera postala je mjestom dijaloga naših dvaju logika, iskustva i  pristupa kretanju.  Unutar te intenzivne su-tjelesnosti, razvija se razina subjektivne nestabilnosti koja postaje djelatna kao izvedba, unutar  imaginativnog polja koje u Undercurrent uspostavljamo.

Do you own a video camera? / No. Fred hates them. / I like to remember things my own way. / What do you mean by that? / How I remember things, not necessarily the way they happened.

 Lost Highway, David Lynch


Tehnička podrška: Duško Rihtermoc
Foto: Krunoslav Marinac
Produkcija: llinkt! plesni projekt 2106. i program Rezidencija Zagrebačkog plesnog centra
Realizirano uz financijsku potporu Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba.