Walking on the Moon

16.6.2016. | 22:00 h

CK Teatro

Dana 20. Srpnja 1969., 600.000 ljudi planete Zemlje simultano je svjedočilo prvom koraku koji je čovjek napravio na mjesecu. Predstava se bavi poviješću Apola 11 sa stajališta jednog heroja koji se nalazi na rubu ispunjenja svojih snova, ali, zbog priziva dužnosti, nije to uspio – pilot Michael Collins. Ansambl će razviti aplikaciju koja će dopustiti svakom posjetitelju, a kroz posebno izrađenu kartonsku VR napravu za korištenje na pametnim telefonima, da napokon shvati, zajedno s Collinsom, dubinu tog predivnog iskustva – veličanstvenog hoda po mjesecu.

Poput neke suvremene bajke, Hod po mjesecu je predstava koja se kreće na razmeđu osjećaja sadašnjosti i sjećanja prošlosti ispreplićući priče triju likova: Elija, mladi programer VR aplikacije, zatim Alice, povjesničarka srednjovjekovne književnosti, djevojka koja živi izvan svog vremena, te postariji Michael Collins, čudnovati lik i svojevrsna ključna točka između sadašnjosti i prošlosti. Ovo je predstava u kojoj tehnologija susreće poeziju, nadnaravni komad života, predstava o današnjim medijima te o sebičnim realizacijama osobnih želja i potreba. Priča govori kako nasilje današnjih komunikacija može osakatiti čovječanstvo.

Kazališna skupina CKTEATRO osnovana je 2008. godine, a osnovali su ju Leonardo Ferrari i Fabio Morgan. Prvo međunarodno priznanje stiglo je s predstavom Being Hamlet – La Genesi. 2015. godine slijede još dvije velike produkcije, a 2016. godine ansambl dobiva produkciju uglednog europskog projekta Be SpectACTive! preko kojega i dolazi na rezidenciju u Zagreb.

FABIO CASSELI, poznat kao Fabio Morgan, započeo je karijeru kao kazališni producent 2001. godine projektom Caselearte koji se pretvorio u Progetto Goldstein (osnovan 2006.). Dvije godine kasnije upoznaje Leonarda Ferrarija Carissimija s kojim nastavlja djelovati kao producent i dramaturg.

LEONARDON FERRARI CARRISSIMI je autor i filmaš koji je diplomirao filozofiju religija na Sveučilištu Rim 3 te nakon toga preselio na godinu dana u Njemačku gdje je nastavio studij kazališne umjetnosti te radio kao asistent režije na brojnim operama.