U hodu

31.3.2016. | 20:00 h 1.4.2016. | 20:00 h 2.4.2016. | 20:00 h

50 kn redovna cijena
35 kn cijena s popustom za studente, umirovljenike te članove udruga DOMINO, UPUH, UPPU "PULS", KULTURNI POKAZ i Kulturpunkt
30 kn cijena s popustom za članove HIPP-a (polaznici plesnih tečajeva ZPC) X

Ideja i koreografija: Irma Omerzo

Pothodnik Importanne centra. Večer. Kraj ljeta. Užurbani prolaznici koji hodaju gore-dolje, lijevo-desno. Među njima nekoliko promatrača. Može se ih uočiti jer nose bilježnice i nešto zapisuju. Tako je prije više od godine dana započeo rad na koreografskom istraživanju Irme Omerzo pod nazivom “Dnevnik pokretanja”. To je istraživanje prethodilo ovome procesu ali je po mnogo čemu zacrtalo metodologiju rada i pristup plesnim materijalima. U tom smislu, plesna predstava “U hodu,” istraživački je nastavak potrage koja je započela u pothodniku.

Ono što karakterizira pothodnike, a razlikuje ih od trgova, ulica ili javnih parkova jest činjenica da se radi o tranzitnom mjestu. To je mjesto kojim hodamo samo kako bismo došli s jednog kraja na drugi. Moglo bi se reći da se ova predstava bavi s jedne strane istraživanjem različitih obrazaca kretanja koji se funkcionalno upražnjavaju za vrijeme hoda, i s druge strane motivom prijelaza kao principom organiziranja plesne predstave. Predstava nastaje i razvija se u hodu, između mjesta A i mjesta B, a to znači unutar mape različitih susreta u kojima se perspektiva onoga koji gleda, kao i onoga koji hoda neprestano mijenja.
  
Projekt su financijski podržali Gradski ured za kulturu, obrazovanje i sport grada Zagreba i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, a ostvaren je u suradnji s Hrvatskim institutom za pokret i ples kroz rezidencijalnu platformu Zagrebačkog plesnog centra.
Posebno hvala: Aleksandri Janevoj, Zrinki Šimičić, Zrinki Užbinec, Jasenku Rasolu, Lejli Juranić i građanskoj inicijativi “Are you syrious”

Veselimo se vašem dolasku!ideja i koreografija: Irma Omerzo
ples: Pravdan Devlahović, Lana Hosni, Ivana Pavlović
glazba na violončelu: Stanislav Kovačić
oblikovanje elektronskog zvuka: Bojan Gagić
oblikovanje svjetla: Nikša Mrkonjić
dramaturška podrška: Mila Pavičević
kazališna tehnika: Duško Richtermoc 
grafičko oblikovanje: Boris Greiner
fotografija: Jasenko Rasol
produkcija: MARMOT