Cédric Andrieux - razgovor

7.3.2013. | 18:00h | mediateka ZPC

Povodom gostovanja poznatog francuskog koreografa Jéromea Bela u Zagrebu te zagrebačke premijere njegove predstave “Cédric Andrieux” 8. 3. 2013. u Zagrebačkom kazalištu mladih u okviru Queer Zagreb Sezone 2013., održat će se 7.3. s početkom u 18 h razgovor s Cédricom Andrieuxom u medijateci Zagrebačkog plesnog centra.

Predstava 'Cédric Andrieux' izvedena je prije zagrebačke premijere  u New Yorku, Parizu, Londonu, Seoulu, Brusselu, Dublinu i mnogim drugim gradovima.

Jérome Bel jedan je od najpriznatijih francuskih koreografa, koji je tijekom posljednjih dvadesetak godina svog rada otvorio značajan prostor za eksperimentiranje u suvremenom plesu u svojim uspješnim predstavama The show must go on, Veronique Doisneau, Pichet Klunchun and myself, Isabel Torres.

'Cédric Andrieux' jedna je u nizu predstava koje je Jérome Bel napravio kao biografske vinjete za pojedine plesače i plesačice. Predstava biografski prati život Cédrica Andrieuxa, iznimno vještog plesača koji je velik dio svoje karijere bio član plesne skupine legende suvremenog plesa Mercea Cunninghama.

Pozivamo Vas na razgovor s Cédricom Andrieuxom 7.3. u 18 h u Zagrebačkom plesnom centru.

Više informacija na:
http://www.queerzagreb.org/wp-content/uploads/2013/01/QUEER-katalog2013-WEB.pdf