Press konferencija - projekt SPAZIO u rezidenciji u Zagrebačkom plesnom centru

4. 2.2013. | 11:00 h

Konferencija za medije povodom najave projekta SPAZIO (u rezidenciji u Zagrebačkom plesnom centru od 4.2.-22.2.) održat će se u ponedjeljak 04. veljače s početkom u 11:00 h u Zagrebačkom plesnom centru (Ilica 10).

Na konferenciji će gospođa Mirna Žagar, umjetnička voditeljica Hrvatskog instituta za pokret i ples i Zagrebačkog plesnog centra te umjetnička direktorica Tjedna suvremenog plesa, predstaviti međunarodni projekt SPAZIO, pod pokroviteljstvom EU unutar programa Kultura 2007. – 2013. te najaviti njegovo gostovanje u Zagrebačkom plesnom centru. Također će predstaviti sudionike projekta kao i voditelje radionica.  


Asocijativni partner, suradnik u projektu je renomirana skupina Bad Co., koja će tijekom zagrebačke rezidencije održati koreografski laboratorij i predstaviti koreografsku alataku Whatever Toolbox u ponedjeljak 4. veljače s početkom u 14 h (ulaz je slobodan).

Tema rezidencije SPAZIO u Zagrebu je Ples i Tehnologija.  Tijekom višetjednog trajanja projekta u Zagrebu, uz Bad Co., sudionike će kroz koreografsko/plesnu radionicu voditi i nizozemska koreografkinja hrvatskog podrijetla Andreja Božić, uz suradnicu Juliju Willems.

SPAZIO  je projekt koji je realiziran kroz suradnju sljedećih europskih organizacijacija:  International Choreographic Arts Centre (ICK) - Amsterdam, Nizozemska; CSC DanceHouse – Bassano del Grappa, Italija;  Hrvatski institut za pokret i ples – Zagreb , Hrvatska ; Art Stations Foundation – Poznan, Poljska. 

U razdoblju od 4.  do 22. veljače gostuje u rezidenciji u Zagrebu u Zagrebačkom plesnom centru. Tijekom gostovanja održat će se brojne radionice, javne prezentacije, a u subotu 16. veljače s početkom u 10:00 h održat  će se i radni simpozij tijekom kojega će se pružiti pregled razvoja i različite primjene tehnike i tehnologija u izvedbenim umjetnostima.

Više o SPAZIU na: http://www.danceincroatia.com/projekti/spazio