Beyond Front@ - Bridging New Territories

10.- 14.10. 2012.

Beyond Fronta – Bridging New Territories  je europski projekt nastao kao rezultat suradnje plesnih organizacija iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Mađarske i Velike Britanije, sa suradnicima iz Portugala, Italije, Grčke, Srbije i Slovačke. Projekt se nadovezuje na raniji, uspješan projekt Beyond Fronta kojim se promicala suradnja između plesnih organizacija u međugraničnom području Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Austrije.

Okosnica  suradnje ove danas proširene mreže suradnika je jačanje interesa i položaja suvremene plesne umjetnosti u društvu danas, povezujući umjetnike i publiku putem predstava, radionica, javnih proba, izložbi. Plesne organizacije, partneri u projektu, surađuju na promociji mladih koreografa, potiču interdisciplinarnu suradnju i suradnju mimo geografskih granica, kako bi se potaknula mobilnost umjetnika te što više proširile mogućnosti i načini kojima publika diljem Europe prati i sudjeluje na događanjima suvremenog plesa.

Nositelj projekta je slovenska organizacija Flota pod vodstvom koreografa Matjaža Fariča. Projektni partner u Hrvatskoj je Hrvatski institut za pokret i ples.
    
Projekt s akcijom Dance Communication Lab gostuje u Zagrebu u Zagrebačkom plesnom centru od 10. do 14. listopada 2012. Petorici plesnih umjetnika iz Velike Britanije, Slovenije, Austrije, Mađarske i Hrvatske, a koji čine plesačku okosnicu projekta te kao grupa sudjeluju u svim akcijama projekta, pridružit će se četvero hrvatskih plesača.

U Zagrebu će kreativni proces voditi zagrebačka koreografkinja Irma Omerzo.

Od hrvatskih plesača sudjeluju: Zvonimir Kvesić, Ivana Vratarić, Nino Bokan, Maja Drobac i Bruno Isaković, dok od inozemnih sudjeluju sljedeći umjetnici: Elisabeth Barker (GB), Celia Hickey (AT), Marton Csuzi (HU), Kaja Janjić (SI).
 
Pozivamo Vas da posjetite Zagrebački plesni centar 14. listopada 2012. u 15:30 h te pogledate rezultat ovog kratkog, ali dinamičnog susreta plesača različitih plesačkih iskustava te da provedete vrijeme  u ugodnom druženju i razgovoru s umjetnicima.
Beyond Front@ - Bridging New Territories - 1. June 2012 - 31. May 2014 - European dance network project supported by the Culture Programme of EU