"The Guerilla Dance Project" audicija

Poziv za plesače

21. prosinca 2011. od 14 do 15h,
Zagrebački plesni centar, Ilica 10, 2011.

Hrvatski institut za pokret i ples poziva zainteresirane da se prijave na audiciju za plesni projekt pod vodstvom Laure Kriefman, The Guerilla Dance Project (Velika Britanija) a koji ce biti izveden na 29. Tjednu suvremenog plesa u svibnju 2012 u Zagrebu i u Rijeci.  
Ova jednosatna radionica/ audicija predstavlja uvodni proces za istraživanje plesnog vokabulara karakterističnog za skupinu The Guerilla Dance Project te služi kao priprema za buduću turneju po Hrvatskoj i regiji 2012. godine.

Audicija će se održati 21. prosinca 2011. od 14 do 15 h u Zagrebačkom plesnom centru (Ilica 10), a hrvatska premijera biti će održana na 29. Tjednu suvremenog plesa u svibnju 2012.  

Radionica/ audicija namijenjena je plesačima i svima onima koji se bave fizičkim teatrom, a pozivaju se i oni koji se bave hip-hopom, break-danceom, baletom te cirkuskim vještinama. Traže se znatiželjni i zaigrani izvođači s interesom nastupanja u projektima koji su rađeni za vanjske/ urbane prostore. Poželjno je iskustvo pričanja priča (story telling)  i vokalna tehnika.

Laura Kriefman  je koreografkinja i umjetnička direktorica britanske skupine Guerilla Dance Project; rezidencijalni je umjetnik pri Pervasive Media Studio gdje se bavi proučavanjem iznalaženja plesa u svakodnevnom životu;  od 2011. -2012. godine prihvaćena je kao sudionik u poseban program pri Clore Cultural Leadership Programme.  Svoje je plesno obrazovanje stekla kroz program GSA Konzervatorija te je osvojila prestižnu stipendiju Tim Combe Bursary. Skupina The Guerilla Dance Project nastupila je na  V&A, National Theatre and Latitude Festivalu te pri  NuWrite Festivalu  u Zagrebu, a njihovi  radovi proglašeni su “besprijekornom spojkom između žive izvedbe i vanjskih, gradskih prostora” (Graham Watts,  Ballet.co.uk); “Kriefmanica je izuzetno inventivna u stvaranju plesova za male prostore kao i za velike grupacije i široka prostranstva” (Zoe Anderson, The Independent).  

Laura Kriefman u svoj koreografski opus ubraja i djela poput: svjetske premijere “ The Good Soldier (Theatre Royal Bath, 4 zvjezdice;  Mail on Sunday & the Guardian); “Kriefmanica na vrlo ekonimičan način kroz plesačeve geste priziva menuet hipokrizije i represije  .” (Sam Marlowe, The Times); “Oh What a Lovely War (Royal Academy of Music); The Voice of Tomorrow (Bloomsbury Theatre); The Cherry Orchard (4 zvjezdice:  The Times, Time Out Critics Choice).

Mole se zainteresirani da pošalju motivacijsko pismo uz biografiju (na engleskom) na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. do 20. prosinca. Radionica/ audicija je besplatna.

Više o projektu, The Guerilla Dance Project i Lauri Kriefman na: www.guerilladanceproject.com 


Audicija je završena!

Pogledajte fotografije s audicije:
Foto: Ksenija Španec